Laatste weken voor Body Art en Afrofuturism in Tropenmuseum

Body Art Tropenmuseum

De tentoonstellingen Body Art en Afrofuturism zijn nog tot en met zondag 26 augustus te zien in het Tropenmuseum te Amsterdam. Nog niet geweest? Dan is nu je kans! Body Art is een tentoonstelling over lichaamsversieringen in de breedste zin van het woord en Afrofuturism is een fototentoonstelling over de toekomstvisie van vier Afrikaanse kunstenaars.

Body Art

De tentoonstelling was in 2015 al te zien in het Tropenmuseum en werd daarna overgenomen door het Museum aan de Stroom in Antwerpen. Body Art kwam in 2017 wegens succes terug naar Amsterdam. De tentoonstelling geeft zes mogelijke antwoorden op de vraag ‘waarom mensen hun lichaam versieren’. Hedendaags werk van de wereldberoemde kunstenares ORLAN en foto’s van Krijn van Noordwijk zijn afgewisseld met persoonlijke verhalen en topstukken uit de eigen collectie.

Over Afrofuturism

Vier hedendaagse topkunstenaars nemen je mee naar hun gedroomde toekomst. Videokunstenaar Bob Mũchiri Njenga verandert een jongen uit een sloppenwijk in een boodschapper uit de toekomst. Fotograaf Samuel Fosso daagt ons uit na te denken over een mogelijke zwarte paus. Met zijn digitale collages laat Kadara Enyeasi personages uit klassieke Afrikaanse volksverhalen naar de toekomst bewegen in abstracte ruimtes met geometrische vormen. Tot slot creëert Osborne Macharia een samenleving die bestaat uit nieuw bedachte gemeenschappen met een eigen futuristische cultuur.

Meer weten over deze tentoonstellingen en andere exposities in het museum? Surf dan naar de website van het Tropenmuseum.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.