Kussengevecht in Museum Volkenkunde

Kussengevecht

Het is tijd voor een kussengevecht! Vanaf dit najaar staat Museum Volkenkunde vijf maanden lang in het teken van veren. Op zaterdag 15 oktober, tijdens het openingsweekend van de nieuwe tentoonstelling Wereld vol Veren, trapt het museum af met een kussengevecht in de Museumtuin.

Kussengevecht

Het museum nodigt iedereen uit een eigen kussen mee te brengen en deel te nemen aan het vriendschappelijke gevecht. Het zachte gevecht vindt plaatst van 14.00 tot 17.00 uur. Aanmelden kan via het Facebook event van Museum Volkenkunde.

Over Wereld vol Veren

Overal ter wereld dragen mensen veren. Verwerkt in kleding, hoofdbedekkingen en als onderdeel van accessoires. Het is iets van alle tijden. De grootste couturiers maken er gebruik van, vorstenhuizen uit de hele wereld vertonen zich ermee en volken van Papoea-Nieuw-Guinea tot Noord-Amerika zijn er iconisch door geworden. In de tentoonstelling Wereld vol Veren wordt een bijzondere verencollectie afgewisseld met haute couture van hedendaagse modeontwerpers, talrijke verhalen en interessante feiten. De tentoonstelling is te zien t/m 5 maart 2017.

Meer weten over de tentoonstelling? Bezoek dan de website van Museum Volkenkunde.

Afbeelding: van Alvin Woon op Flickr. Met Creative Commons licentie Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.