Kook een gerecht van ‘Smaaklik’ en win een reis naar Zuid-Afrika

Zuid-Afrikaanse kok Michael Ricketts

Reizen draait om meer dan alleen het zien van bezienswaardigheden, ook je smaakpapillen genieten graag mee. Daarom gaat South African Tourism met behulp van Zuid-Afrikaanse chef Michael Ricketts én drie bloggers met een heerlijke Zuid-Afrikaanse eetherinnering op zoek naar de smaak van het land. In de online kookshow Smaaklik Suid-Afrika koken zij het gerecht van hun herinnering. Ook jij kan dankzij hen genieten van de Zuid-Afrikaanse keuken. Sterker nog: maak één van deze drie Zuid-Afrikaanse gerechten na en win een reis voor twee naar Zuid-Afrika.

Wie droomt er nu niet van braaien op het strand of koken op de motorkap van een safari jeep? In de gastronomische hoofdstad Kaapstad is alles op culinair gebied mogelijk en door de samenkomst van culturen zijn hier verschillende keukens ontstaan. Maar wat een gerecht in Zuid-Afrika extra bijzonder maakt, is het verhaal of de herinnering erachter; dit geeft het écht een speciale smaak.

Smaaklik Suid-AfrikaOnline kookshow

In Smaaklik worden niet alleen lekkere Zuid-Afrikaans gerechten klaargemaakt, maar ook worden er mooie verhalen aan verbonden. De herinneringen aan de maaltijden in Zuid-Afrika van de drie bloggers inspireren de kijker zelf ook het gerecht te maken. Daarnaast geeft chef Michael handige tips en advies bij de gerechten.

In de drie afleveringen maakt Zuid-Afrikaanse kok Michael Ricketts een nationaal gerecht samen met de bloggers: Lieke Pijnappels van Littlewanderbook.com, Claartje Schröder van Foodness.nl en Nigel van der Horst, beter bekend als Chef met Lef. De drie bloggers maken samen met de kok een gerecht die bij hen een fijne herinnering aan Zuid-Afrika oproept.

Win die reis

Wil jij kans maken op twee tickets naar Zuid-Afrika of een diner voor twee bij een Zuid-Afrikaans restaurant? Maak het Zuid-Afrikaanse gerecht uit één van de video’s, upload een foto van jouw creatie op www.mijnzuidafrika.nl/smaaklik en wie weet ben jij een van de winnaars die een Zuid-Afrikaans diner voor twee wint. De winnaar met de meeste stemmen voor zijn of haar gerecht én de hoogste waardering van de chef, wint een reis naar Zuid-Afrika. De campagne loopt tot en met 9 april 2017. Wij zeggen: leuke kans op een mooie reis, dus doe mee!

De online kookshow Smaaklik Suid-Afrika bestaat uit drie afleveringen die te zien zijn via www.mijnzuidafrika.nl/smaaklik.

Afbeelding: Zuid-Afrikaanse kok Michael Ricketts.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.