Koningin Máxima bij start Kansen Krijgen Kansen Pakken

Maxima, 2011

Hare Majesteit Koningin Máxima is donderdagmiddag 19 mei in Utrecht aanwezig bij de start van de landelijke activiteitenweek Kansen Krijgen Kansen Pakken. Het project laat zien hoe jonge mensen met een niet-westerse achtergrond barrières hebben overwonnen en kansen hebben gepakt.

Genuanceerde beeldvorming

Dit initiatief van regisseur Ireen van Ditshuyzen en MOONDOCS verhaalt over jonge Nederlanders die zijn geworteld in de Nederlandse samenleving en tegelijk hun afkomst en culturele identiteit koesteren. Het project beslaat een documentaire drieluik (NTR), educatieve clips en landelijke activiteiten. Kansen Krijgen Kansen Pakken wil bijdragen aan genuanceerde beeldvorming over bevolkingsgroepen en een andere manier van kijken voorstellen.

Ingewikkelde thema’s bespreekbaar

Tijdens het bewustmakende evenement organiseren scholen en maatschappelijke organisaties activiteiten, zoals debatten en dialoogbijeenkomsten. De educatieve clips worden ingezet als starter van gesprekken om ingewikkelde thema’s en eigen ervaringen, overeenkomsten en verschillen bespreekbaar te maken.

Start activiteitenweek Kansen Krijgen Kansen Pakken

Ireen van Ditshuyzen start de activiteitenweek met een introductie op het project en toont een impressie van de documentaire. Koningin Máxima gaat daarna in gesprek met een groepje studenten van MBO Utrecht over de thematiek van Kansen Krijgen Kansen Pakken.

Meer hierover op www.kansenkrijgen.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.