Kerstvakantietip 2: Kerstvakantie in Museum Volkenkunde

Kerstvakantie in Museum Volkenkunde

Wie deze vakantie Museum Volkenkunde in Leiden bezoekt, kan naast de succesvolle tentoonstelling GEISHA, rekenen op een gevarieerd activiteitenprogramma voor jong en oud. Aansluitend bij deze expositie staat het programma volledig in het teken van Japan.

Van workshops Origami en Japanse trommels tot sierlijke dansoptredens en demonstraties Kimono dragen. Nieuwsgierig naar hoe het voelt om op de beroemde Japanse houten slippers te lopen? Tijdens de familierondleiding door de tentoonstelling mag je het uitproberen. Liever zelf op ontdekkingsreis? Dat kan! Met de digitale route kom je via de computerzuiltjes in iedere zaal meer te weten over het leven van een geisha. En natuurlijk staat de Wilde Bus klaar voor de allerkleinsten: stap in dit fantasievoertuig en je reist de hele wereld over.

Workshops tijdens de kerstvakantie in Museum Volkenkunde

Naast demonstraties Kalligrafie verzorgt Junko Benoist-Yamanouchi tijdens de kerstvakantie op meerdere dagen workshops Origami. Schuif aan en leer de beroemde kraanvogel of een prachtige lotus vouwen. Zin in iets knallenders? Doe dan mee met John May, die in het laatste weekend van de kerstvakantie met zijn slagwerkgroep Pure Percussion op de Taiko, de imposante Japanse trommels, speelt.

Optreden

Iets rustiger dan het tromgeroffel klinkt de Shakuhachi, de Japanse bamboefluit. Kees Kort, die al jaren iedere veertien dagen in de Boeddhazaal optreedt, laat ook deze vakantie de prachtige klanken van dit bijzondere instrument horen. Hij begeleidt Junko Benoist-Yamanouchi tijdens haar optreden traditionele Japanse dansen.

Superkrachten

Naast een bezoek aan de expositie GEISHA is een wandeling door de vaste tentoonstelling een wereldreis op zich. Ook voor kinderen is dit een hele belevenis: in iedere zaal zijn Superkrachten te verzamelen. Wie alle Superkrachten van de wereld verzameld heeft, is lid van de Tribe en krijgt een leuke beloning.

Japanse cadeautjes

Voor wie na een gezellige dag in het museum eigenlijk nog op pad moet voor de laatste kerstcadeautjes biedt de rijk gesorteerde museumshop uitkomst. Aansluitend bij de tentoonstelling GEISHA is er een Japans assortiment dat varieert van Geisha-sleutelhangertjes tot prachtige kimono’s en stijlvol keramiek. Op zaterdag 20 & zondag 21 december worden de in de winkel gekochte cadeautjes bovendien op Japanse wijze ingepakt. In Japan is inpakken een ware kunstvorm. Kortom, de kerstvakantie vier je in Volkenkunde.

Meer informatie?

Surf voor meer informatie over de kerstvakantie bij Museum Volkenkunde en de verruimde openingstijden tijdens de vakantie naar www.volkenkunde.nl.

Afbeelding: Demonstratie hoe draag je een Kimono, foto © Peter Hilz 

[tabs]

[tab title=”Museum Volkenkunde”]

Steenstraat 1, Leiden

Openingstijden:
10.00 – 17.00 Dinsdag t.m. zondag en feestdagen
Tijdens de schoolvakanties is het museum ook op maandag open.

Entree:
Volwassene (vanaf 19 jaar) € 12,-
Jeugd (4 t.m. 18 jaar) € 6,-
Kind (< 4 jaar) gratis
CJP €1 korting
Groepstarief (> 10 pers.) 10% korting
Studenten € 6,-
Studenten UL – HL gratis
Museumkaart, ICOM, Rembrandtkaart & Vriendenpas gratis

Toegankelijkheid:
Het museum is toegankelijk voor bezoekers met een lichamelijke beperking. Een begeleider betaalt geen entree.[/tab]

[/tabs]

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.