Kerstvakantieactiviteiten in het Tropenmuseum

Kerstvakantie Tropenmuseum

Nog wat inspiratie nodig deze kerstvakantie? Vier em gewoon tot en met 7 januari in het Tropenmuseum! Doe mee met vele activiteiten geïnspireerd op Marokko. Bouw mee aan de Mega Mozaïek, laat je handen versieren met henna, doe mee aan een fotoshoot in de stijl van Hassan Hajjaj of ga met je hele familie mee op reis. In Tropenmuseum Junior kun je in de kerstvakantie elke dag de tentoonstelling ZieZo Marokko bezoeken. Voor volwassenen zijn er rondleidingen over de tentoonstellingen Body Art en Aleppo

ZieZo Marokko en MEGA mozai

In het Tropenmuseum staat een vliegtuig klaar om iedereen vanaf 6 jaar mee te nemen naar ZieZo Marokko. Deze doe-tentoonstelling is in de kerstvakantie elke dag geopend. Ook kan er elke dag worden mee gepuzzeld aan een MEGA mozaïek. Midden in de Lichthal van het museum ontstaat een kleurrijk Marokkaans patroon van achtpuntige sterren zoals ook te zien is in paleizen en moskeeën in Marokko.

Op de foto (met) henna

Vind je het leuk om stijlvol op de foto te gaan? Laat je dan door Tomek Dersu Aaron fotograferen in de stijl van Hassan Hajjaj. Natuurlijk mogen hennaversieringen in deze Marokkaanse sfeer niet ontbreken. Laat je handen versieren met een prachtige hennatattoo. Deze zijn in veel culturen onderdeel van feestelijke gelegenheden, bijvoorbeeld op het hennafeest dat vooraf gaat aan een Marokkaanse bruiloft.

Lootje en tarab

Kom op 28 december en 4 januari luisteren naar Jihad Alariachi die voorleest uit het boek Mootje, over de stoere Nederlands-Marokkaanse Mootje met haar twaalf zussen. Op 29 december en 5 januari brengt de Nederlands-Marokkaanse Karima el Fillali je in vervoering tijdens een optreden waarin haar grote liefde voor ‘tarab’ duidelijk naar voren komt.

Bekijk het hele programma met de data van de verschillende activiteiten op tropenmuseum.nl.

Foto: Tomek Dersu Aaron Whitfield.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.