Kerstvakantietip 1: Kerstvakantie in Afrika Museum

Kerstvakantie in Afrika Museum

Het is inmiddels een traditie: het Afrika Museum in Berg en Dal opent ook deze Kerst haar deuren voor een gospelkoor. Naast deze optredens zijn er bodypercussie workshops, is er de Afrikaanse verhalenvoorstelling “Vorm je Beeld” en kun je kerstversieringen maken om onze kerstboom te helpen versieren.

Surinaams gospelkoor Sinafir

Sinafir, een multicultureel gemengd koor, heeft voor het Afrika Museum een speciaal kerstrepertoire samengesteld. Het optreden bestaat uit black gospel, African gospel, ballads en kerstsongs. Bijzonder is dat het koor ook een aantal Psoko Psalm liederen ten gehore zal brengen, liederen ter ere van de voorouders.
Optredens: 25 december 2014 om 13.30 en 15.00 uur
Entree inbegrepen bij museumticket

Afrikaanse gospel door de Gye Nyame Choral Singers

Het koor heeft al eerder tijdens de Kerst in het Afrika Museum opgetreden en dit was een enorm succes. Gye Nyame zingt in het Engels en in een aantal Ghanese talen, ze begeleiden zichzelf op Ghanese slaginstrumenten. Prachtige kleurrijke gewaden, plezier, swing en improvisatie zijn de voornaamste ingrediënten bij de optredens van dit enthousiaste koor.
Optredens: 26 december 2014 om 13.30 en 15.00 uur
Entree inbegrepen bij museumticket​

Workshop Bodypercussie

Maak kennis met Afrikaanse ritmes, instrumenten en bewegingen. Tijdens deze workshop is het lichaam een instrument. Bodypercussie is leuk voor jong en oud.

Afrikaanse verhalenvoorstelling “Vorm je Beeld”

In de voorstelling ‘Vorm je Beeld’ komen enkele museumstukken tot leven, er worden verhalen verteld over beelden, maskers, foto’s, en schilderijen. Vorm een beeld over de objecten die tijdens de verhalenvoorstelling aan bod komen, het is een heerlijk samenzijn vol muziek, interactie, grapjes en weetjes.

Kerstvakantie in Afrika Museum

Genoeg te doen in het Afrika Museum tijdens deze kerstvakantie! En daarom zetten wij het museum in onze kersttips van dit jaar. Heel veel plezier deze vakantie!

Meer informatie over het Afrika Museum: www.afrikamuseum.nl

[tabs]

[tab title=”Afrika Museum”]

Postweg 6, Berg en Dal

Entree:

Volwassenen € 12,00
Kinderen 4 t/m 18 jaar € 6,00
Gezinstarief: 2 ouders en kinderen t/m 18 jaar € 32,50
CJP kind / Cultuurpas € 5,00
CJP volwassene € 11,00
Studenten (geldige collegekaart) € 6,00
Basis en voortgezet onderwijs (in groepsverband) € 5,00
Parkeermunt € 2,00
Museumkaart: gratis
Vriendenkaart: gratis

Toegankelijkheid:

Het Binnenmuseum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het Buitenmuseum wat minder.[/tab]

[/tabs]

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.