Kamperen in Thailand

Kamperen in Thailand

Thailand en kamperen, een combinatie waar je misschien niet direct aan denkt. Want is dat wel te doen? Maar daag je avontuurlijke geest uit om te kamperen in de natuur: van een ongerept strand tot aan de voet van een berg, bij een meer of zelfs nabij watervallen.

Met direct de mogelijkheid om wilde dieren als olifanten, vogels en apen te spotten, biedt Thailand meer dan alleen kristalblauwe wateren en drukbezochte toeristische trekpleisters. Hierbij een top vijf hidden gems van Thailand om te kamperen, geïnspireerd via Bangkok Daily Magazine.

1. Camp Chiang Mai

Gevestigd in Mae Rim ligt het Camp Chiang Mai, een Pinterest moodboard dat tot leven is gebracht. Een architectenkoppel transformeerde een rijstveld in de buurt van de Mae Sa watervallen in een camping met luxe tenten. Met een restaurant op het terrein en WiFi beschikbaar ligt deze glampsite op slechts 16 km van Chiang Mai Airport. In de omgeving zijn diverse activiteiten als abseilen en ziplinen te doen, of breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Queen Sirikit Botanic Garden.

2. Khao Sok National Park, Surat Thaini

Khao Sok is de parel van het zuiden: prachtige beekjes, watervallen, grotten en kalkrotsen. Hiken,  kanoën en een bezoek aan de huizen nabij het Cheow Lan-meer zijn nog maar het begin van wat er allemaal te doen is. Zo kun je bijvoorbeeld ook naar Elephant Hills Tented Camp gaan, waar je luxueus kampeert in het tropische Thaise oerwoud en de olifanten kunt bekijken, wassen en voeren. Wegens ethische redenen, wordt er niet op de olifanten gereden. Een verantwoorde elephant experience om nooit te vergeten.

Kamperen in Thailand
Khao Sok National Park, Surat Thaini

3. Naga Noi Beach Camp, Phuket

Naga Noi Beach Camp is een strandcamping gerund door een familie met vijftal tenten op het privé-eiland Naka Noi. Elke tent heeft een ventilator, lamp en stopcontacten. Een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van de natuur. Bij het boeken is ontbijt en een transfer met speedboot van Phuket inbegrepen.

4. Kaeng Krachan National Park, Petchaburi

Het grootste nationale park in Thailand met watervallen, grotten, warmwaterbronnen en bergen. Als je geluk hebt, vang je zelfs een glimp op van wilde olifanten. Daarnaast zijn er enorm veel zeldzame vogels, vlinders en bloemen te vinden. Bij Phanoen Thung Campsite kun je een tent en slaapzak huren om ’s ochtends wakker te worden met uitzicht op talay mok, de zee van mist.

Kamperen in Thailand
Camp Chiang Mai

5. 3199 ‘Mountain Camp, Kanchanaburi

Ongeveer 130 kilometer van Bangkok ligt de stad Kanchanaburi met de beroemde Bridge on the River Kwai . 3199’Mountain Camp focust zich vooral op backpackers die op zoek zijn naar een hippe en betaalbare accommodatie. De Gipsy-tenten zijn beschikbaar in verschillende deals: Sweet- package, Boho- package en Gipsy-package. De deals zijn inclusief een diner, barbecue, frisdrank en ontbijt. Op hetzelfde terrein bevindt zich ook een meloenenboerderij.

Voor meer informatie over de accomodaties en Thailand, surf naar www.tourismthailand.org.

Uitgelichte afbeelding: Naga Noi Beach Camp, Phuket

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.