Kamperen in Brazilië: een ultiem gevoel van vrijheid

Iguaçu-watervallen, Brazilië

Stel je eens voor dat je in Brazilië wakker wordt aan de rand van de Pantanal. Of dat je vanuit je camper de zon onder ziet gaan over het strand van Porto Seguro. En dat je slaapt in een caravan met op de achtergrond het geluid van de beroemde Iguaçu-watervallen. Eén ding is zeker: kamperen in Brazilië geeft een ultiem gevoel van vrijheid.

Al eens gedacht aan kamperen in Brazilië? Het land heeft tal van prachtige kampeerplekken. Wat dacht je van de volgende campingspots:

1. Kamperen aan het strand van Porto Seguro, Bahia

Pal aan het strand van Porto Seguro in provincie Bahia, zijn luxe campings te vinden met plaats voor campers, caravans en tenten. Een heerlijke plek aan de oostkust van Brazilië, waar je volledig tot rust komt. Wist je trouwens dat op dit strand de Portugese ontdekkingsreiziger Pedro Álvares Cabral in 1500 voor het eerst voet aan wal zette?

2. Kamperen in het moeras in Pantanal, Mato Grosso do Sul

De Pantanal is het grootste moerasgebied ter wereld en één van de meest bijzondere plekken om te kamperen. Zet je tent op naast de rivier Abobral, overnacht in een houten blokhut en ga helemaal ‘back to basic’ in een prachtig groene omgeving.

3. Slapen naast de Iguaçu-watervallen in Foz de Iguaçu, Paraná

Parkeer op slechts zes kilometer afstand van de wereldberoemde watervallen van Iguaçu je tent, camper of caravan. Ontwaak ’s ochtends middenin de natuur en geniet van het prachtige gezang van tropische vogels. Breng een bezoek aan de imposante watervallen en het uitgestrekt nationaal park Iguaçu.

4. Kamperen aan de groene Costa Verde, Rio de Janeiro

De groene kust van Brazilië, de Costa Verde, is geliefd bij de Brazilianen zelf. Tropische jungle, groene bergen, goudgele stranden en azuurblauw zeewater: de perfecte plek voor een relaxte kampeervakantie. Dus zet je tent op bij een camping aan het strand!

Goed voorbereiden

Als je gaat kamperen in Brazilië dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. De reisafstanden zijn groot en daarom vind je in het land ook minder campings dicht bij elkaar. Kies bijvoorbeeld om rond te reizen van camping naar camping om zoveel mogelijk van het land te zien. Of doe het rustig aan en blijf enkele dagen op dezelfde plek.

Meer informatie over Brazilië?

Surf dan naar  www.visitbrasil.com of volg @visitbrasil op Instagram of Twitter: www.twitter.com/visitbrasil.

Afbeelding: Iguaçu-watervallen, Brazilië

 

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.