Jordanië vormt vredesteken met s’ werelds grootste drijvende menselijke keten

grootste drijvende menselijke keten

De Dode Zee is, naast wereldwonder Petra, één van de grootste trekpleisters van Jordanië en een belangrijke bron van inkomsten. Het zoute meer ligt 412 meter onder zeeniveau en is daarmee het laagste punt op aarde.

De Dode Zee is de grootste natuurlijke spa ter wereld en een populair wellness oord voor Jordaniërs en toeristen van over de hele wereld. De hyperzoute bodemmodder heeft een heilzame werking, de luchtdruk en het zuurstofgehalte zijn hoger dan op zeeniveau en de UV straling is er bijzonder laag. De Dode Zee in Jordanië wordt geflankeerd door indrukwekkend gebergte in het oosten en de glooiende heuvels van Jeruzalem in het westen.

Vredesteken

En in deze Dode Zee in Jordanië is op donderdag 30 oktober om 11:16 uur het Guinness World Record gebroken met de ‘grootste drijvende menselijke keten’. 261 Medewerkers van grote hotelketens en resorts aan de Dode Zee vormden samen een gigantisch drijvend peace teken. Alle medewerkers, een mix tussen Jordaniërs en expats, droegen een zelfde kleur t-shirt, sloegen de handen ineen en vormden samen het teken van de vrede.

Gebundelde krachten

Medewerkers van het Crowne Plaza Dead Sea Resort and Spa, Holiday Inn Resort Dead Sea, Jordan Valley Marriot Dead Sea and Spa, Movenpick Resort and Spa Dead Sea, Kempinski Hotel Ishtar, Winter Valley Warwick Resort and Spa, Dead Sea Spa Hotel, Hilton Dead Sea Resort and Spa en het King Hussein Bin Talal Convention Center vormden gezamenlijk de drijvende menselijke keten. Het evenement werd georganiseerd door Monaco Business Development en Ziyad Mazzawi Corporation. Het wereldrecord werd gesponsord door de Jordan Tourism Board.

Dode zee vredesteken 2

Afbeeldingen: Copyright © 2014 TMC, All rights reserved

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.