Jordanië introduceert de Jordan Pass

Jordan Pass

Het Ministerie van Toerisme en Oudheden van Jordanië heeft voor de bezoekers van het Koninkrijk een speciale pas gelanceerd, de Jordan Pass.

De Jordan Pass is een ultiem ‘sightseeing package’ en geeft de pashouder de mogelijkheid om alles uit zijn reis te halen. Deze pas geeft bezoekers toegang tot een groot aantal toeristische bezienswaardigheden, historische locaties en musea, waardoor het bezoeken van verschillende plekken wordt gestimuleerd.

Jordan Pass

Wanneer je de Jordan Pass aanschaft, heb je in principe al betaald voor meer dan 40 bezienswaardigheden, waaronder een bezoek aan Petra, Jerash en Wadi Rum. De Jordan Pass kost 70 JOD, ongeveer € 88, terwijl een dagpas voor Petra al 50 JOD kost (€ 63). Op de website van de Jordan Pass zijn een aantal routes voorgesteld. Ontdek de ruïnes, bijbelse plaatsen en diverse plekken die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Minister van Toerisme en Oudheden

De minister van Toerisme en Oudheden Mr. Nayef H. Al Fayez: ‘Het belang van de Jordan Pass is om toeristen tijd en geld te besparen tijdens hun bezoek aan Jordanië. Hierdoor krijgen ze de mogelijkheid het meeste uit hun reis te halen. Door middel van deze pas laten we de toeristen de unieke gastvrijheid van de Jordaanse bevolking ervaren.’

Jordanië

Jordanië is een Koninkrijk dat ruim zes miljoen inwoners telt en is vanwege het aangename klimaat een vakantiebestemming voor elk seizoen. Een reis naar Jordanië is niet compleet zonder een bezoek aan de verborgen stad Petra, het Dana natuurreservaat, de Dode Zee en de kleurrijke Rode Zee. Bezoekers vinden er historie en cultuur, unieke wellness activiteiten, avontuur en ongerepte natuur.

Meer informatie over de Jordan pass?

Bezoek dan de site www.jordanpass.jo. Ook voor prijzen, attracties, en voorgestelde routes.

Afbeelding: Petra © 2015 TMC, All rights reserved.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.