Jonge filosofen geven hun visie op de wereld van nu

Jonge filosofen geven hun visie op de wereld van nu

Op zaterdag 10 mei is de documentaire ‘Kinderen van het succes’ voor het eerst te zien in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. In deze kleurrijke mozaïekfilm geven drie jonge Nederlandse filosofen hun kijk op de vraagstukken van nu. De film is een productie van omroep Human, denkstation Brandstof  en Een van de jongens.

De film is een bijzondere productie vol jong talent. Onder leiding van de gerenommeerde documentairemaker Jeroen Berkvens volgen vier jonge filmmakers drie jonge filosofen. Gewapend met ideeën uit duizenden jaren filosofie en hun eigen verstand proberen Arjen Kleinherenbrink, Naomi Jacobs, Haroon Sheikh en Rozemund Uljée de wereld te duiden en tegelijkertijd hun weg erin te vinden. Ieder gebruikt hiervoor zijn eigen achtergrond en geeft de kijker zo een unieke blik op de wereld en toekomst.
De film wordt zaterdagmiddag 10 mei vertoond in een van de sfeervolste zalen aan de Nes te Amsterdam; de rode zaal van Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Aansluitend zal er een nagesprek zijn met de hoofdpersonen Naomi Jacobs, Arjen Kleinherenbrink, Haroon Sheikh en Rozemund Uljée. De middag wordt besloten met een borrel en live muziek van de Vlaamse Debbie Jacob.

Kinderen van het succes
Eindredactie: Jeroen Berkvens
Regisseurs: Stephane Kaas, Menno Otten, Niels van Koevorden, Leo Wentink

Locatie: Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Adres: Nes 45, Amsterdam
Datum: Zaterdag 10 mei 2014
Tijd: 15.00-18.00 uur
Entree: €15,-

Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.