Japan voert campagne

Japan

Japan is een veelzijdige bestemming in het oosten van Azië en bestaat uit duizenden eilanden in de Grote Oceaan. De hoofdstad, Tokyo, is met ongeveer 35 miljoen inwoners de grootste metropool ter wereld. Japan heeft veel te bieden: natuurschoon, grote steden, historische dorpjes, eeuwenoude cultuur en een eigen keuken. Om de wereld kennis te laten maken met dit veelzijdige land wordt er campagne gevoerd: ‘Discover the wonders of Japan‘. Japan is een samenwerking aangegaan met Finnair en met Lonely Planet om de campagne mogelijk te maken.

Gezamenlijke campagne met Finnair

In samenwerking met Finnair voert Japan een nieuwe campagne, genaamd ‘Discover the wonders of Japan’. Tijdens deze campagne maken tien personen kans op een round-trip ticket naar Japan. De reis begint in Europa en maakt een stop in Helsinki (Finland). Hierna vlieg je met Finnair naar Narita, Kansai en Chuubu in Japan.

Het enige wat je moet doen, is de reisverslagen lezen van drie bloggers en stemmen op het meest interessante of aangrijpende verhaal. De campagne loopt tot 28 februari 2015. Ga naar de website www.welcome-japan.jp en laat weten welk artikel jouw favoriet is. Op deze manier ben je in de race voor het winnen van een ticket. Klik hier voor de voorwaarden van de winactie.

De drie bloggers die op jouw stem wachten, zijn Abigail, Kash en Alicia. Alle drie bezochten ze een ander deel van Japan en delen ze hun ervaringen in een blog. Abigail King is in Tokyo en Kamakura geweest en Kash Bhattacharya bezocht Kanazawa en Nigata. Alicia Drewnicki schrijft over maar liefst drie plaatsen in Japan: Osaka, Kyoto en Nara.

Japan

Samenwerking met Lonely Planet

Voor de campagne ‘Discover the wonders of Japan’ zijn drie korte filmpjes geproduceerd door Lonely Planet. De filmpjes staan op de website van de campagne en hebben elk een eigen thema: ‘food & drink’, ‘culture & history’ en ‘sights & activity’. De korte filmpjes zijn ook te zien op Youtube. Tevens worden de filmpjes als commercial uitgezonden op BBC World News (tot 7 maart 2015), op National Geographic Channel (tot 11 maart 2015) en op Euronews (tot 25 februari 2015).

Heb jij al plannen om naar Japan te gaan?

Uitgelichte afbeelding: foto linksonder © JTA en © JNTO

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.