Islamitische Universiteit Rotterdam opent dit studiejaar met 300 studenten

Islamitische Universiteit Rotterdam

De Islamitische Universiteit Rotterdam opent deze week het collegejaar 2016-2017 met meer dan 300 studenten. In aanwezigheid van de ambassadeur van Saudi-Arabië, de consul-generaal van Turkije en de attaché voor Cultuur en Educatie van de Indonesische ambassade, luidde rector Prof. Dr. Ahmed Akgündüz het nieuwe collegejaar in. Met de mededeling: moslims die woonachtig zijn in een niet-islamitisch land, behoren de nationale wetgeving niet te overtreden.

‘Tegelijkertijd kunnen wij ons deze regels niet toe-eigenen door concessies te doen en in te leveren op ons geloof’, legt rector Prof. Dr. Ahmed Akgündüz uit. ‘Het doel van de Islamitische Universiteit Rotterdam (IUR) is om zowel een fatsoenlijke Nederlandse Islamitische theoloog op te leiden alsmede een fatsoenlijk burger van Nederland’, aldus Akgündüz.

Verantwoordelijkheidsbesef en burgerschap van studenten

De universiteit wenst met het Erasmus+ mobiliteitsprogramma bij te dragen aan het sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheidsbesef en burgerschap van haar meer dan 300 studenten. Consul-generaal Sadin Ayyildiz van het Turks consulaat benadrukte dat de Islamitische Universiteit Rotterdam als transparante onderwijsinstelling een belangrijke rol speelt in het vreedzaam samenleven in Nederland.

De attaché Cultuur en Educatie van de Indonesische ambassade onderstreepte het belang om de relatie van IUR met Indonesische partneruniversiteiten te versterken.

Tonen van correcte Islam en de rijke geschiedenis

Prof. Dr. Jan Peters vindt het de taak van IUR om de correcte Islam en de rijke geschiedenis ervan te tonen. ‘Als we kijken naar de huidige politieke situatie, ook in Nederland, denk ik dat de taak van onze universiteit belangrijker is dan het de afgelopen jaren is geweest’, aldus Peters.

Ook inschrijven voor een opleiding aan de IUR of meer weten over de universiteit? Bezoek dan www.iur.nl.

 

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.