International Slow Art Day: kijk je hoofd leeg in het Tropenmuseum

Tropenmuseum Amsterdam

Hoe lang kijk je normaal naar een kunstwerk? Zaterdag 9 april is het International Slow Art Day. Het Tropenmuseum roept iedere bezoeker op om de tijd te nemen en goed naar een kunstwerk te kijken.

Tijdens mindfull-rondleidingen van een uur wordt er in het Tropenmuseum onder begeleiding naar twee kunstwerken gekeken. Wat zie je eigenlijk? Wat vraag je jezelf af? Zelfstandig langzaam naar kunst kijken kan ook. Tijdens Slow Art Day krijgen bezoekers een do it yourself stappenplan om mindfull te kijken naar de objecten in het museum.

International Slow Art Day

Op Slow Art Day wordt op internationaal niveau langzaam naar kunst gekeken. Verschillende musea en galerieën over de hele wereld laten bezoekers begeleid of onbegeleid op super slow niveau kunstwerken bewonderen. Door langzaam naar een kunstwerk te kijken, ontdek je nieuwe dingen. De missie van het internationale evenement is daarom ook: mensen enthousiasmeren om te kijken naar en te houden van kunst. Het Tropenmuseum werkt hier graag aan mee.

Praktische informatie

De rondleidingen, van 12.00-13.00 en van 14.00-15.00, zijn gratis te bezoeken voor museumbezoekers (excl. toegangsprijs museum) en tickets zijn online verkrijgbaar.

Het do it yourself stappenplan laat je aan de hand van verschillende vragen zelfstandig verschillende kunstwerken bekijken; deze is gratis verkrijgbaar bij de museumingang. Voor meer informatie over Slow Art Day in het Tropenmuseum, de openingstijden, toegangsprijzen en tickets kijk op tropenmuseum.nl.

Het Tropenmuseum bevindt zich op Linnaeusstraat 2 in Amsterdam.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.