Informatiemarkt over studeren in het buitenland

Informatiemarkt over studeren in het buitenland

Steeds meer scholieren en studenten vinden het belangrijk om ervaring op te doen in het buitenland. Voor op het CV, maar ook als een stuk levenservaring wat altijd bij je blijft en je leven ‘rijker’ maakt.

Ook de Nederlandse overheid vindt het belangrijk dat Nederlandse jongeren ervaring opdoen in het buitenland. Zo zijn er vele subsidiemogelijkheden om als jongere in het buitenland te studeren, stage te lopen of vrijwilligerswerk te doen, waarbij de Nederlandse overheid een groot deel van bijvoorbeeld de reiskosten vergoedt.

Scholieren en studenten uit de provincie Noord-Nederland kunnen op 27 september terecht op de regionale voorlichtingsdag “Studie, Stage, Werk & Reizen Buitenland” van Stichting Wereldwijzer Reisforums. De voorlichtingsdag vindt plaats van 12:00 uur tot 18:00 uur in Stayokay Zeeburg te Amsterdam.

Een greep uit de onderwerpen die voorbij komen

– Studeren in het buitenland
– Stage lopen in het buitenland
– Wereldreis en backpacken
– Vrijwilligerswerk in het buitenland
– Taalreizen
– Vakantiewerk in het buitenland
– Vast werk in het buitenland
– Au-pair in het buitenland
– Subsidiemogelijkheden vanuit de overheid en studiebeurzen

De voorlichtingsdag

De voorlichtingsdag bestaat uit een uitgebreide informatiemarkt waar scholieren en studenten met vragen terecht kunnen bij meer dan 30 organisaties en instellingen. WilWeg (Nuffic) is onder andere aanwezig met informatie over studiebeurzen en DUO met informatie over studiefinanciering.

Naast deze informatiemarkt worden gedurende de dag informatieve presentaties gehouden en is het mogelijk deel te nemen aan workshops. Tevens is het mogelijk te praten met oud-scholieren en oud-studenten die al eerder buitenlandervaring  hebben opgedaan.

Toegang voor deze dag is gratis. Voor meer informatie en om je aan te melden, ga naar www.wereldwijzer.nl.

Aanleiding

De voorlichtingsdag “Studie, Stage, Werk & Reizen Buitenland” is tot stand gekomen naar aanleiding van de behoefte van scholieren en studenten aan één centrale regionale voorlichtingsdag over de mogelijkheden om naar het buitenland te gaan. De dag is een initiatief van Erasmus Student Network, PLUS Taalreizen, Stichting Wereldwijzer, Travel Active en Zomerjobs.nl. De uitvoerende organisatie van de dag is op non-profit basis in handen van Stichting Wereldwijzer.

Over Stichting Wereldwijzer

Reizigers vinden een thuishaven bij Wereldwijzer. Wereldwijzer biedt online met de reissite www.wereldwijzer.nl de mogelijkheid voor reizigers om met elkaar in contact te komen en hun passie voor reizen te delen. De website wordt onderhouden door een team van enthousiaste reizigers en is met ruim 160.000 bezoekers per maand de grootste Nederlandstalige online reiscommunity. Naast het online gedeelte organiseert Wereldwijzer voorlichtingsdagen voor reizigers.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.