Indonesië in 2016: van marathon tot Fashion Week

Indonesië

Indonesië, het land van 17.508 eilanden, adembenemende natuur, gastvrije bevolking en een overheerlijke keuken. In 2016 staan er weer allerlei grootse evenementen op de agenda. Geniet van jazzy klanken tijdens het Java Jazz Festival, beleef een unieke ervaring tijdens het Bali Spirit Festival, schrijf een (halve) marathon op je naam bij de Bali Marathon, doe mode-inspiratie op tijdens de Fashion Week en moedig je wielrenhelden aan op Sumatra.

Java Jazz Festival – 4 t/m 6 maart 2016

Begin maart staat Jakarta drie dagen lang in het teken van jazz tijdens het Java Jazz Festival. Dit festival is één van de grootste jazz festivals ter wereld en een absolute aanrader voor elke jazzliefhebber. Dit jaar zal onze eigen Candy Dulfer haar fantastische kunsten op de saxofoon laten horen!

Bali Spirit Festival – 29 maart t/m 3 april 2016

Bali is met de witte zandstranden, uitgestrekte rijstvelden en oude tempels een ontzettend populaire vakantiebestemming. Als culturele hart van Bali tikt Ubud en is the place to be van 29 maart t/m 3 april: dan vindt er het Bali Spirit Festival plaats. Tijdens dit spirituele festival komen Oost en West samen met yoga, dans en muziek. Beleef dit unieke festival samen met ruim 6.000 andere bezoekers uit de hele wereld en keer huiswaarts als een rijker mens.

Bali Marathon – Augustus 2016

Voor de sportievelingen onder ons is augustus de tijd om naar Indonesië af te reizen en deel te nemen aan de Bali Marathon. Je rent tussen de rijstvelden en kleine dorpjes door, terwijl de lokale bevolking in traditionele kleding voor de nodige aanmoediging zorgt.

Jakarta Fashion Week – Oktober 2016

Fashion lovers kunnen volop inspiratie opdoen tijdens de Jakarta Fashion Week, die in 2016 voor de achtste keer gehouden wordt. Naast honderden Indonesische ontwerpers zullen ook ontwerpers uit onder andere Japan, Thailand en Zuid-Korea hun beste werk showen. Zowel traditionele als up-to-date fashion laat het unieke karakter van de Indonesische cultuur zien.

Tour de Singkarak – Oktober 2016

De Tour de Singkarak is een meerdaagse wielerwedstrijd die elk jaar wordt gereden op het vaste land van West-Sumatra. Met 25 Indonesische en internationale teams staat deze tour in de top 5 van grootste fietsevenementen ter wereld. In 9 dagen fietsen wielrenners zo’n 1300 kilometer over het prachtige Sumatra.

Over Indonesië

De Republiek van Indonesië is de grootste archipel ter wereld en bestaat uit ruim 17.000 grote en kleine tropische eilanden, gelegen tussen de continenten Australië en Azië. Bali, Java, Kalimantan, Papua, Sulawesi, Sumatra en de Molukken zijn de bekendste eilanden van Indonesië. Vanuit Nederland is Indonesië goed bereikbaar. Veel vliegtuigmaatschappijen zoals KLM (via Singapore), Garuda Indonesia (direct op Jakarta), Singapore Airlines (via Singapore) en Cathay Pacific (via Hong Kong) vliegen naar Indonesië.

Meer informatie?

Voor meer informatie over Indonesië, bezoek www.toerisme-indonesie.nl en www.indonesia.travel. Voor de line-up van , surf je naar www.javajazzfestival.com/artist-lineup.

Voor het Bali Spirit Festival, ga naar www.balispiritfestival.com. Voor Bali Marathon bezoek je www.balimarathon.com. Naar Jakarta Fashion Week? Bezoek dan www.jakartafashionweek.co.id. Liever wielrenners aanmoedigingen tijdens Tour de Singkarak? Surf dan naar de site van Wonderful Indonesia .

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.