Indonesian Film Weekend 2019

De ambassade van Indonesië host samen met CinemAsia een speciale Indonesian Film Weekend op 7 en 8 december. In Kriterion, Amsterdam, zie je de Indonesische breakthrough and prijs-winnende animatie ‘Battle of Surabaya’ en ‘Soekarno’.

Battle of Surabaya

‘Battle of Surabaya’ door Aryanto Yuniawan speelt zich af in Surabaya, Indonesië, 1945. Terwijl het land in oorlog is, ontwikkelt de dertienjarige schoenpoetser Musa zich tot een cruciale schakel in de strijd voor vrijheid, tijdens de oorlog.

De film heeft 39 internationale awards in de wacht gesleept, naast 3 nationale awards.

Soekarno

‘Soekarno’ van Hanung Bramantyo volgt het leven van Soekarno. Tijdens zijn proces in Laandraad Courthouse in 1930 gaf Soekarno zijn beroemde verdedigingsoratie ‘Indonesia Accuses’. Deze jongeman die Indonesië van het kolonialisme wilde bevrijden, werd gevangen gehouden in de gevangenis van Banceuy te Bandung. In 1942 keert Soekarno terug en wordt later de eerste president van de Republiek Indonesië.

De film heeft een internationale award gewonnen en 4 nationale awards.

Tickets

De eerste 100 mensen die zich aanmelden via www.cinemasia.nl/rsvp ontvangen een gratis ticket. Hierna zijn tickets voor € 6,50 verkrijgbaar via  www.kriterion.nl.

Meer weten? Bezoek dan de website van CinemAsia of Kriterion.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.