Voor vele reizigers is de Indian Summer de mooiste periode van het jaar om Canada te ontdekken. Tijdens deze warme en droge periode in het najaar zorgen de diep rode, oranje en gele loofbossen voor spectaculaire uitzichten in en nabij de nationale parken. Een mooie ontdekking van prachtige natuur, naast de subtiele cultuurverschillen. 

Indian Summer in Canada

De Indian Summer is een warme nazomerse periode die garant staat voor blauwe luchten, zonnige dagen en prachtige kleurtaferelen. Dit meteorologisch fenomeen dankt zijn bijnaam onder meer aan het liedje “L’été indien” van Joe Dassin, die er de unieke warme weken van de Noord-Amerikaanse en Canadese herfst in omschrijft.

Afhankelijk van de regio, komt dit kleurspektakel tot een hoogtepunt tussen eind september en eind oktober- half november.

Van zuidoost tot het westen

In Zuidoost-Canada vind je tal van loofbossen die het echte Indian Summer gevoel symboliseren. Denk aan Montreal, Toronto en Ottawa en de authentieke regio’s rondom zoals Charlevoix, Mauricie en Saguenay. Reizend langs de Saint Lawrence rivier ervaar je complete rust in een natuurrijke omgeving.

Maar ook in het westen van Canada ervaar je de Indian Summer. Vanuit Vancouver in West-Canada maak je bijvoorbeeld een rondreis door de prachtige natuur van de Rocky Mountains. In Vancouver stad zijn de typerende kleuren ook volop te bewonderen in het stadspark Stanley Park en ook in de parken op Vancouver Island.

Tip

De Indian Summer in Canada beleven? Air Transat tipte ons over voordelige prijzen naar Toronto en Vancouver. Zo vlieg je vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Toronto vanaf €350 retour per persoon met vertrek in oktober. Van Amsterdam naar Vancouver vlieg je rechtstreeks voor een tarief vanaf €445. Voor meer info, bezoek website van Air Transat.

Afbeelding: Header image Travel 360 – Indian Summer.