ILWP Nederland; een stap in de goede, juridische richting voor Papoea’s

ILWP Nederland

Diverse Nederlandse advocaten, juristen en wetenschappers, waaronder Aad Kamsteeg en Albert Knigge, introduceerden 19 november door middel van een panelgesprek de Nederlandse sectie van ‘International Lawyers for West Papua’ (ILWP).

ILWP Nederland vormt een onderdeel van de internationale denktank van Benny Wenda en Jennifer Robinson. Met elkaar zoeken ze naar juridische oplossingen voor de complexe vraagstukken waar ILWP in de strijd naar zelfbeschikking tegenaan loopt.

“Op politiekniveau is het lastig om de misstanden in West Papua aan te pakken vanwege de enorme economische belangen, maar op juridisch gebied zijn er fouten gemaakt en dit onrecht dient recht gezet te worden.” aldus Jennifer Robinson.

http://ilwp.us9.list-manage1.com/track/click?u=25b54405ef25375964b3bbb85&id=a6033dc423&e=73fc78e002

Zelfbeschikking van de Papoeabevolking

De oprichting van de Nederlandse sectie van ILWP betekent een stap dichterbij zelfbeschikking van de Papoeabevolking. Een petitie die het onrecht in de voormalig Nederlands kolonie moet rechtzetten is al 35.000 keer ondertekend. Het burgerinitiatief wordt naar verwachting op 1 december a.s. ingediend en aan de Tweede Kamer overhandigd.

[tabs]

[tab title=”Over ILWP”]

International Lawyers for West Papua is een wereldwijde organisatie van advocaten, wetenschappers en juristen die zich inzet om de schending van mensenrechten in West Papua een halt toe te roepen. De organisatie richt zich in het bijzonder op het recht op zelfbeschikking voor de Papua’s in West Papua. Eerder sprak ook aartsbisschop Desmond Tutu zich uit over het recht op zelfbeschikking van de Papoea’s. In 2004 vergeleek hij de situatie in West Papua met het apartheidsregime in Zuid-Afrika.[/tab]

[/tabs]

Afbeeldingen: Copyright © 2014 International Lawyers for West Papua – Nederland All rights reserved.

 

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.