IJM houdt ‘MudRaise Lockdown Edition’: strijd vanuit je eigen huis mee tegen slavernij

Op zaterdag 27 juni 2020 houdt International Justice Mission (IJM) de jaarlijkse MudRaise, een obstacle run waarmee deelnemers sponsorgeld ophalen voor het wereldwijde gevecht tegen slavernij. Dit jaar wordt een speciale ‘MudRaise Lockdown Edition’ gehouden, vanwege de coronacrisis en de wereldwijde lockdowns. Deelnemers gaan daarbij niet in Biddinghuizen door de modder, maar vanuit hun eigen huis.

Het sponsorgeld dat zij ophalen, wordt ingezet voor noodhulp aan mensen die lijden onder slavernij en geweld. De lockdown-regels wereldwijd zorgen ervoor dat kwetsbare kinderen en vrouwen nu nog minder veilig zijn; huiselijk geweld en andere vormen van misbruik en uitbuiting groeien enorm. Zo worden in de Filipijnen veel meer kinderen seksueel misbruikt voor webcams, een business waar criminelen veel geld mee verdienen.

IJM COVID-19 noodfonds

IJM heeft daarom een COVID-19 noodfonds opgericht. Zo kan de organisatie directe hulp bieden. Het gaat om noodhulp, bevrijdingswerk, maar ook om hulp die nodig is als corona wat minder op de voorgrond zal zijn, zoals trainingen en rechtszaken. 

MudRaise Lockdown Edition

Deelnemers aan de MudRaise Lockdown Edition gaan 3, 6, 9 of 18 kilometer wandelen, rennen, fietsen en/of zwemmen. Daarbij creëren ze zelf (modder)hindernissen op hun parcours of maken ze gebruik van bestaande hindernissen in parken en speeltuinen.

Bekijk in deze video hoe dat eruit kan zien: 

Beweging tegen moderne slavernij

De MudRaise is onderdeel van een groeiende beweging tegen moderne slavernij, in Nederland en ver daarbuiten. Judith van Beek, event coördinator bij IJM: “Steeds meer mensen komen in beweging. Omdat we vinden we dat kinderen niet langer misbruikt mogen worden voor webcams of als slaaf in de visserij. Daarom gaan we de strijd aan, totdat iedereen vrij is!”

Aanmelden voor de MudRaise Lockdown Edition kan via www.mudraise.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.