IJM-dag 2019: hoop en uitzicht in de diepste duisternis van slavernij

IJM-dag 2019

‘Joy’, dat is het thema van de IJM-dag die International Justice Mission (IJM) zaterdag 30 maart 2019 houdt in Amersfoort. Die dag ontdek je dat er hoop en uitzicht is – zelfs in de diepste duisternis van slavernij.

‘Wereldwijd zitten ruim 40 miljoen mensen gevangen in slavernij. Criminelen jagen op de armsten en zwaksten, op hen die zich niet kunnen verweren. Het is een verschrikkelijke realiteit, die verlammend kan werken,’ aldus Ruben Vlot, namens IJM verantwoordelijk voor de IJM-dag.

Programma IJM-dag

Hoofdpreker van de dag is John Tanagho, directeur van het IJM-team in Cebu, De Filipijnen, dat vecht tegen misbruik van kinderen voor cyberseks. Afgelopen week was zijn team betrokken bij een bevrijdingsoperatie van drie kinderen, van wie de jongste nog maar 3 weken oud was en aan buitenlandse klanten te koop werd aangeboden voor seks.

Tijdens de dag is er verder ruimte voor aanbidding, gebed voor slaven die nog gevangen zitten en is er een uitgebreid workshopprogramma. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen over het bevrijdingswerk van IJM.

De dag duurt van 9:40 tot 15:00 en wordt gehouden in het Kruispunt in Amersfoort (Terschellingkade 2). Het programma kent een lunchpauze en diverse koffiebreaks tussen de verschillende programma-onderdelen door. Voor de kinderen is er opvang beschikbaar. Tickets kun je kosteloos bestellen via Truetickets: www.truetickets.nl/e/12604.

Over International Justice Mission

IJM is wereldwijd actief in 10 landen, waar in 17 veldkantoren gevochten wordt tegen onder andere gedwongen arbeid, mensenhandel voor de seksindustrie en misbruik van kinderen voor cyberseks. Jaarlijks bevrijdt de organisatie duizenden slachtoffers, helpt het lokale autoriteiten bij het aanklagen van de misdadigers en helpt het overheden bij structurele verandering van samenlevingen, met als doel de armen te beschermen tegen geweld.

Meer informatie? Bezoek dan www.ijmnl.org.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.