Human presenteert vijf nieuwe afleveringen van Het Filosofisch Kwintet De Duurzame Mens

De Duurzame Mens

Welke waarden staan onder druk en verdienen het om behouden te worden voor een volgende generatie? En hoe ijken we die waarden opnieuw?

Ook duurzaamheid en menselijke waarden zijn culturen-gerelateerde onderwerpen en daarom raden wij deze serie aan.

In een nieuwe serie van Het Filosofisch Kwintet onderzoeken journalist Clairy Polak en filosoof Ad Verbrugge in vijf afleveringen het onderwerp de Duurzame Mens. Duurzaamheid niet in de zin van natuur en dieren, maar menselijke waarden die onder druk zijn komen te staan.

BILDUNG

Hoe is het gesteld met onze creatieve en intellectuele vorming en ontwikkeling? Waarom is het van belang om Bildung door te geven aan volgende generaties? En wat is de rol van het boek voor die vorming?

Gasten in de aflevering van 28 juni

Maarten Doorman, schrijver en filosoof, geeft les aan de Universiteiten van Maastricht en Amsterdam. Doorman schreef onder meer ‘De romantische orde’ en ‘Rousseau en ik’.

Liesbeth Noordegraaf-Eelens, filosoof en econoom, verbonden aan de Erasmus Universiteit. Ze onderzoekt (economische) thema’s als verantwoordelijkheid, vertrouwen, risico’s, waarde en communicatie. Voor University College Rotterdam richt ze een onderwijsprogramma in, dat ruimte geeft aan intellectuele en creatieve vorming van studenten.

Eugène Sutorius, voormalig advocaat, rechter en hoogleraar strafrecht. Tegenwoordig geeft hij Retorica aan het Instituut voor Interdisciplinaire Studies in Amsterdam. Samen met studenten en docenten van de UvA en de VU richtte hij begin dit jaar De Bildung Academie op, waarin de persoonlijke vorming van de student en de ontwikkeling van maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef centraal staan.

Meer informatie?

Zie www.human.nl/hetfilosofischkwintet.

Afbeelding: Tjebbe Venema

 

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.