Hotspots, cultuursnuiven, fietsen en zonnen in Taiwan

Taiwan

Steeds meer mensen weten de weg naar Taiwan te vinden, en dat is niet voor niks! Met fascinerende gebergten, eeuwenoude tradities, tropische stranden en hippe hotspots beschikt het land over alle ingrediënten voor een fantastische reis.

Taiwan op twee wielen: Tour de Taiwan 2016

Taiwan is al jarenlang een populaire bestemming voor professionele en recreatieve fietsers. Het bergachtige eiland heeft veel mooie fietsroutes; van pittige bergetappes tot ontspannende tochten langs het serene Sun Moon Lake. Het land verrast met meer dan 250 kilometer aan geasfalteerde fietsroutes en heeft voor iedere fietsfanaat een passend aanbod. De internationale wielerwedstrijd ‘Tour de Taiwan’ vindt plaats in maart 2016. Wielerprofessionals leggen in vijf dagen de fenomenale route van ongeveer 630 kilometer af. Een perfecte gelegenheid voor wielerliefhebbers om een wedstrijd van topniveau bij te wonen.

In het najaar vindt het ‘Taiwan Cycling Festival’ plaats: fietsers vanuit de hele wereld worden uitgedaagd tijdens de KOM Challenge, mensen die wat meer van het eiland willen zien, kunnen de Formosa 900 rijden.

Taiwan

Taiwan is net zo groot als Nederland en daardoor makkelijk te bereizen. De hoofdstad, Taipei, heeft zich ontwikkeld tot moderne hotspot en is een ideaal startpunt voor een reis door het land. De Taiwan Tourist Shuttle, een trein die je razendsnel en voordelig het hele land doorbrengt, vertrekt vanuit de hoofdstad en zorgt ervoor dat je geen bezienswaardigheid hoeft te missen, waaronder de tropische stranden in het zuiden rondom Kenting, de ruige Oostkust of bezoek de eeuwenoude tempels. Liever wat cultuur opsnuiven? Een van de belangrijkste toeristische attracties van het land is het NationalPalace Museum in Taipei. Onlangs is hier een zuidelijke tak geopend wat meer ruimte biedt voor tentoonstellingen. Naast de huidige oud Chinese kunstcollectie, zijn er nu ook onbetaalbare schatten uit andere regio’s en Aziatische landen te zien. Het land wordt steeds meer bezocht door bezoekers wereldwijd en heeft onlangs zelfs zijn 10 miljoenste bezoeker mogen verwelkomen.

Meer informatie?

Bezoek voor meer informatie over Taiwan www.nunaartaiwan.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.