Homo zijn kun je leren

Homo zijn kun je leren

Van bear tot buttplug. Van rimmen tot Hepatitis B. Regisseur Sanne Vogel filmde tien jonge homo’s en liet hen vrijuit praten over mannenseks en alles wat daarbij komt kijken.

Homo zijn kun je leren

De korte films staan vanaf 16 december online en zijn onderdeel van de campagne ‘Homo zijn kun je leren’. Daarmee wordt verwezen naar de uitgebreide informatie die homojongens kunnen vinden op de vernieuwde website www.mantotman.nl. Vogel: ‘Het viel me op dat veel jongens goed kunnen uitleggen wat een ‘twink’ of ‘gaydar’ is, maar lang niet altijd weten hoe zij zichzelf kunnen beschermen tegen hiv en soa’s.’

“Met de campagne willen we homojongens laten inzien dat kennis over gezonde homoseks óók onderdeel is van een gezond homoleven.”

Gratis kennis en gratis soa-tests

FIlippo Zimbile, programmaleider Jongeren bij Soa Aids Nederland: ‘Met de campagne willen we homojongens laten inzien dat kennis over gezonde homoseks óók onderdeel is van een gezond homoleven. Dat is hoognodig, want te veel jongeren laten zich niet regelmatig testen op hiv en soa’s. Hiv is zelfs een groeiend probleem onder homojongens jonger dan 25 jaar. Ook wordt de gratis vaccinatie tegen hepatitis B vaak achterwege gelaten.’

Testlab en ervaringsverhalen

Onderzoek wijst uit dat vooral homojongeren behoefte hebben aan betrouwbare, neutrale informatie over seks. Die informatie kunnen ze vinden op mantotman.nl. Er is op de site een gepersonaliseerde Sekswijzer en een Testlab waar je snel, anoniem én gratis een hiv-/soa-test kunt aanvragen. Ook worden er ervaringsverhalen verzameld waarin jonge homo’s openhartig vertellen over mannenseks en alles wat er bij hoort.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.