Hiphop Museum met Hef, Puna en Jean-Paul Paula in Tropenmuseum

Hiphop Museum december 2016
TROPENMUSEUM HIPHOPMUSEUM 2016 LISSA BRANDON by SHARON JANE D

Kan een museum een inspiratiebron zijn voor de hiphopcultuur en andersom? Dit wordt op zondag 11 december belicht tijdens het Hiphop Museum in het Tropenmuseum. Verschillende grote namen en talenten uit de hiphopscene zijn hierbij aanwezig: rapper Hef, stylist Jean-Paul Paula, Malique Mohamud (De Correspondent), Thomas Abera (Puna), Aruna Vermeulen (HipHopHuis), vlogger Bibi Fadlalla en spoken word artiest M. En jij natuurlijk!

Hiphop-uitwisseling

Er vindt een interessante uitwisseling plaats tussen invloedrijke hiphop-deskundigen, artiesten, liefhebbers, wetenschappers en conservatoren in het Hiphop Museum. Workshops in samenwerking met onder andere het HipHopHuis worden afgewisseld met talks en performances.

Het programma bestaat uit twee onderdelen. In het eerste gedeelte vindt er een hiphop dance workshop plaats, gegeven door het HipHopHuis. En er volgt een visuele lezing door Richard Bramwell (Cambridge University). In het tweede gedeelte vindt de uitwisseling plaats tussen verschillende sprekers. De talks worden afgewisseld omlijst door performances.

Waarom hiphop in het Tropenmuseum?

Hiphop is steeds toegankelijker geworden en is overal terug te vinden om ons heen; er is sprake van een mondiale beweging. Hiphop houdt de samenleving een spiegel voor en stelt thema’s aan de kaak, waaronder identiteit, emancipatie, religie en je rol in de maatschappij. Het Tropenmuseum gaat over wereldculturen, over diversiteit en over mensen. Toch maakt hiphop nog geen onderdeel uit van de collectie. Het Hiphop Museum is daarin de eerste stap en maakt deel uit van een museum brede visie op de relatie tussen etnografie, erfgoed en populaire cultuur.

Praktische informatie

Het Hiphop Museum vindt plaats van 14.00 tot 17.00 uur in de Lichthal van het Tropenmuseum. Om 12.00 uur starten de workshops. Hiervoor is het aan te raden om te reserveren via tropenmuseum.nl. Het Hiphop Museum is gratis bij te wonen, je betaalt alleen museumentree.

Afbeelding: © Sharon Jane D 2016 / www.sharonjane.com.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.