Hina-matsuri (‘het meisjespoppenfestival’) te zien in Japan

Hina-matsuri

Het ‘meisjespoppenfestival’ – ook wel “Hina-matsuri” genoemd, is van 1 februari tot 28 maart te zien in Keio Plaza Hotel Tokyo in Japan. Op het evenement worden prachtige hangende kunstversieringen weergegeven in de lobby en speciale menu-items geserveerd in de restaurants.

6.800 hangende kunstornamenten en een theeceremoniecultuur

Naast het tentoonstellen van ongeveer 6.800 prachtige en sierlijke handgemaakte poppen en andere traditionele decoraties, zal het hotel ook verschillende traditionele en historische kunstitems tonen die worden gebruikt in de traditionele Japanse theeceremonie. Die waren lange tijd onderdeel van de culturele opvoeding van Japanse vrouwen uit de Meiji-periode (1868 tot 1912).

Het Hina-matsuri through Tea Ceremony Culture and Hanging Art bewonderen in Japan? Bezoek dan voor meer informatie de website van Keio Plaza Hotel Tokyo.

Afbeelding: Ongeveer 6.800 hangende kunstitems van traditionele houten poppen, zorgvuldig met de hand gestikt van oude zijden kimono’s. Waaronder de keizer en keizerin in de hoofdlobby van het hotel om Hina-matsuri te vieren. (Foto: Business Wire).

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.