Het best bewaarde geheim van Thailand: Trang

Koh Mook

Ten zuidoosten van Phuket ligt het prachtige en goed bewaarde geheim van Thailand: Trang. De Trang-archipel bestaat uit ruim 47 eilanden met verborgen lagunes, een kleurrijk koraalrif, ongerepte jungle en kilometers aan zandstranden. Volgens Lonely Planet zijn de Trang-eilanden de ideale bestemming om hét onbewoonde eilandgevoel te krijgen. Kortom, wij hebben deze ultieme bestemiing aan onze bucketlist toegevoegd!

Paradijs

Koh Kradan is het paradijs op aarde en wordt ook wel de Malediven van Thailand genoemd. Alles wat bij een paradijs hoort, kun je hier vinden. Van de mooiste onderwaterwereld, een kleurrijk koraalrif om te snorkelen tot geheime lagunes omgeven door gigantische kliffen. Voor de Robinsons onder ons is er een jungle bij Koh Ngai waar je uiteindelijk uitkomt bij verlaten witte zandstranden. Er zijn zelfs zeldzame zeekoeien te spotten bij Koh Libong!

Tip van locals

De lokale bevolking tipt Trang met name om de culinaire specialiteiten van deze eilandengroep. Trang staat met name bekend om de vele curry gerechten die je hier kunt vinden. Op de lokale markt wordt Thai Khao Gaeng, de Thaise vertaling van curry, in vele soorten en maten bereid. En dan is er nog de Trang cake die door heel Thailand bekend staat als een ware zoete sensatie. De cakes zijn er in de smaken koffie, kokos, sinaasappel, banaan en pandan.

Voor meer informatie naar Trang, bezoek www.tourismthailand.org. Nieuwsgierig geworden naar meer onontdekte parels van Thailand? Kijk dan hier voor meer informatie en droom alvast even helemaal weg bij het maken van jouw reisplannen.

Afbeelding: Koh Mook door Sugarclub.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.