Heb jij een verborgen schat in jouw juwelenkistje?

SIERADEN makers & dragers Museum Volkenkunde

Tijdens Museum Volkenkunde’s Sieraden Special op Tweede Paasdag kun jij in het museum ontdekken of je al jaren lang een schat in huis bewaard. Heb je thuis nog een juwelenkistje met bijzondere sieraden liggen? Neem ze mee! Wie weet kunnen kunstconsultant Patrick Becks en sieradenspecialist Neeltje van Aardenne jou meer vertellen over de achtergrond, waarde en herkomst van je juweel.

SIERADEN – makers & dragers

‘Ontdek de herkomst’ is één van de programmaonderdelen tijdens de Sieraden Special op Tweede Paasdag in Museum Volkenkunde. De Sieraden Special wordt georganiseerd als aanvulling op de tentoonstelling SIERADEN – makers & dragers. In de tentoonstelling zijn meer dan 1000 sieraden te zien. De tentoonstelling omvat zowel sieraden uit eigen collectie – die een periode van vele eeuwen omvat – als hedendaagse sieraden uit de hele wereld. Technieken, materialen en bijzondere verhalen vertellen het verhaal over cultuur, geschiedenis en identiteit.

Van Marokkaanse bruidssieraden tot sieraden voor mannen

Tijdens de Sieraden Special neem je deel aan een uitgebreid programma met persoonlijke verhalen, rondleidingen op maat en demonstraties van sieradenmakers. Diverse makers en dragers geven lezingen over hun fascinatie voor sieraden. Van Marokkaanse bruidssieraden tot sieraden voor mannen. Daarnaast zijn er creatieve workshops voor zowel volwassenen als kinderen waarin je een eigen sieraad kunt maken. Begin deze volle dag goed met een zelf samengestelde Paasbrunch in het Museumcafé.

Informatie Sieraden Special

Maandag 2 April – Tweede Paasdag
Museum open: 10.00 tot 17.00 uur
Programma: 12.00 tot 17.00 uur (brunch vanaf 10:00 uur)
Museum: reguliere entreeprijs
Let op: voor sommige workshops geldt een toeslag

Het complete programma vind je op volkenkunde.nl/nl/sieraden-special

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.