Harlem/Havana Music & Cultural Festival in New York

Harlem/Havana Music & Cultural Festival

Tussen 15 en 21 augustus in New York? Dan kun je iets bijzonders meemaken! Muziek, podiumkunsten, mode, onderwijs en culinaire hoogstandjes brengen Harlem in New York en Havana in Cuba dit jaar voor het eerst samen! Op het Harlem/Havana Music & Cultural Festival – dat tijdens de Harlem Week plaatsvindt – worden diverse optredens gegeven en de Cubaanse sfeer is in de hele wijk aanwezig. In februari 2017 worden de rollen omgedraaid. Artiesten uit Harlem zijn dan in Havana op bezoek om deel te nemen aan tal van muziekevenementen en straatactiviteiten.

Schud je heupen los tijdens het Harlem/Havana Music & Cultural Festival op Cubaanse sounds en vergaap je aan de nodige fashion trends uit Havana.  Geniet van alle heerlijke culinaire en typische Cubaanse gerechten en leer zo alles over de Cubaanse cultuur.

Wereldberoemde namen

Wereldberoemde namen van muzikanten, kunstenaars, dansers en chef-koks maken hun opwachting. Zo zal César López, een van de belangrijkste saxofonisten in Latin Jazz, ervoor zorgen dat je niet stil blijft staan. Ook Jorge Luis Pacheco, een van de meest toonaangevende pianisten van de nieuwe generatie jazzmuzikanten in Cuba, staat op het programma.

Barrières tussen VS en Cuba verdwijnen

Charles Ranger, Congresman, Congressional Black Caucus, laat over het initiatief weten: ‘Het Harlem/Havana Music & Cultural Festival is de eerste samenwerking met Cuba op cultureel en educatief vlak. We hebben samen een prachtig doel bereikt en ik ben er volledig van overtuigd dat de barrières tussen de VS en Cuba in de toekomst verdwijnen.’

Fred Dixon, president & CEO van NYC & Company: ‘Dit nieuwe event, wat ontstaan is uit een prachtige samenwerking, bekrachtigt de geschiedenis van Harlem en Havana. We kijken er ontzettend naar uit om de relaties onderling te versterken. En om het publiek te laten zien wat deze twee iconische plekken aan cultureel en culinair aanbod delen.’

Voor meer informatie, surf naar de site van NYC & Company.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.