Hacksaw Ridge

Hacksaw Ridge vertelt het ongelooflijke waargebeurde verhaal van Desmond Doss (Andrew Garfield). Tijdens de slag om Okinawa in de Tweede Wereldoorlog redde hij 75 man zonder een wapen te dragen of af te vuren.

Zonder wapen

Hij geloofde dat de oorlog rechtvaardig was, maar dat moorden desondanks verkeerd was. Hij was dan ook de enige Amerikaanse soldaat in de Tweede Wereldoorlog die in de frontlinie vocht zonder wapen. Als legerarts evacueerde Doss eigenhandig meerdere gewonden uit de vuurlinie, terwijl hij alles en iedereen trotseerde. En zelfs getroffen werd door een granaat. Hij was de eerste wapenweigeraar ooit die de Congressional Medal of Honor kreeg.

Brandaan Films

Deze film is van Brandaan Films. De mensen achter Brandaan Films reizen als pelgrims, de ene stap na de andere, met een fonkeling van hoop in de ogen, op zoek naar die film die in de traditie van een pelgrimage mag staan. De film die meer dan andere films het verschil verkent tussen waarheid en leugen, tussen goed en slecht, tussen de schaduwen en het licht.

Verschijningsdatum: 30 maart 2017. En dan verkrijgbaar via EcovataSource1Media, Jiftach en de Nootzaak in Vlaanderen.

Leuk als je dit deelt! Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail