Grote namen op Curaçao North Sea Jazz Festival 2015 trekken ruim 15.000 muziekliefhebbers

Curaçao North Sea Jazz Festival 2015

Usher, Emeli Sandé, Lionel Richie, The Pointer Sisters, John Legend en nog vele andere grote sterren schitteren tijdens het Curaçao North Sea Jazz Festival 2015. De zesde editie van het populaire muziekfestijn vindt plaats op vrijdag 4 en zaterdag 5 september bij het World Trade Center in Piscadera Bay, nabij Willemstad. De organisatie verwacht ruim 15.000 bezoekers, waaronder vele locals en toeristen.

Tijdens het Curaçao North Sea Jazz Festival zijn er drie podia. Op vrijdag 4 september staan Enrique Iglesias en Lionel Richie op het Sam Cooke podium, terwijl Cassandra Wilson en Gregory Porter optreden op het Celia podium. Charles Bradley, Emeli Sandé en The Isley Brothers spelen op Sir Duke. Zaterdag beklimmen John Legend en Usher het Sam Cooke podium, staan Bettye Lavette en Randy Newman op het Celia podium en vind je The Stanley Clarke Band, Wyclef Jean en The Pointer Sisters op de bühne van Sir Duke.

Curaçao

Naast de muziek is er volop aandacht voor alles wat Curaçao te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur, entertainment en recreatie. Curaçao North Sea Jazz Festival heeft als doel om de internationale muziekliefhebbers die het festival bezoeken tevens kennis te laten maken met alle aspecten van het eiland Curaçao.

Feestweek vol muziek

De voorgaande edities van het tropische zusje van het North Sea Jazz Festival in Rotterdam waren een daverend succes. Voorafgaand aan het festival barst het feest op Curaçao al los. Zo is het Avila Hotel in Willemstad op dinsdag 1 september het decor voor het Moonlight Magic feest geweest met artiesten als Carmel Helene, Michelle Hendricks en The Freewinds Band. Op woensdag 2 september geven de Blind Boys of Alabama een concert in het landhuis Brakkeput Mei Mei en op donderdagavond, voordat Curaçao North Sea Jazz Festival 2015 officieel begint, zijn er gratis concerten bij het festivalterrein van het World Trade Center in Piscadera Bay. Hier treden niemand minder dan de Colombiaanse zanger Juanes en de Venezolaanse salsaheld Oscar D’León op.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op www.curacaonorthseajazz.com en www.curacao.com.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.