Grootste mozaïek-atelier van Europa gaat samenwerken met vrouwen in Afghanistan

Mozaiek Afghanistan

Cabaretière Karin Bruers gaat vrouwen in Afghanistan ondersteunen met het moderniseren van het mozaïek-atelier, dat bij uitstek geschikt is voor vrouwelijke werknemers. Ze heeft op 10 oktober een overeenkomst getekend met Ir. Alham Omar Hotaki, CEO van CRIDA, de Afghaanse autoriteit voor onafhankelijke ontwikkeling. Doel is om het woman empowerment project in Afghanistan te ondersteunen met know how op het gebied van mozaïek.

Delen van ervaring

Duvelhok is een wereld van kunst, cultuur, wetenschap en sociaal ondernemerschap. De ervaring die initiatiefneemster van Duvelhok, Karin Bruers, in Europa heeft opgedaan met haar mozaïek-atelier, waar onder andere de Social Sofa wordt vervaardigd, deelt ze met ondernemende vrouwen in de regio in en rond Kabul. Het moet een impuls geven aan de kunstvorm die eens zo belangrijk was in dit Aziatische land. Ze biedt ook hulp rond grote projecten en het ontwikkelen van de markt van mozaïek. Karin is in contact gekomen met de Afghaanse autoriteiten dankzij een Afghaanse man die werkzaam is in haar atelier in Tilburg.

Woman empowerment

Karin Bruers: ‘Ik ben drie dagen in Afghanistan geweest om te overleggen wat onze toegevoegde waarde kan zijn voor de mozaïek-cultuur in dit land. De overheid hier heeft erg veel respect voor vrouwen, wat erg goed was om te ervaren. Ze zijn daarom bezig met allerlei stimulerende maatregelen op het gebied van woman empowerment. Dat heeft geresulteerd in een overeenkomst van ons atelier met CRIDA (Capital Region Independent Development Authority). Ik heb ook een bezoek gebracht aan de kunstopleiding van de universiteit van Kabul. Veel vrouwen die hier afstuderen, kunnen we ondersteunen met het opstarten van een bedrijf op het gebied van mozaïek. Dat is ons doel en dat vinden we natuurlijk prachtig.’

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.