Griekenland populairste vakantieland, Japan meest gezocht voor langere reizen

Griekenland is momenteel het populairste vakantieland als we kijken naar het online zoekgedrag van Nederlandse consumenten. Over de afgelopen 12 maanden werd er gemiddeld 11.000 keer gezocht via Google naar de combinatie Griekenland en vakantie. Waar gaan wij Hollandse wereldburgers eigenlijk het liefst naartoe op vakantie?

Online marketingplatform SEMrush deed de afgelopen 12 maanden onderzoek naar het zoekgedrag in Google van Nederlandse consumenten in relatie tot vakantiebestemmingen. Het onderzoek nam puur zoekgedrag onder de loep. Kortom, er is onderzoek gedaan naar de intenties van Nederlandse consumenten.

Japan

Het onderzoek toont verder aan dat Nederlanders het vaakst naar Japan zoeken als ze meer willen weten over reizen. Ruim 1.250 maal per maand wordt er door Nederlanders gezocht naar de zoekterm Japan in combinatie met reizen. Onder reizen wordt veelal een langere trip naar een verre bestemming bedoelt. Op de tweede plaats komt Canada en op de derde plaats  Vietnam.

Zoekresultaten voor reizen

Tickets Thailand het populairst

In combinatie met de zoekterm tickets verschijnen totaal andere landen in de top 10. Over de afgelopen twaalf maanden is Thailand het land waarvan de gemiddelde Nederlander momenteel het vaakst naar tickets zoekt. Gemiddeld werd dit 780 keer per maand gezocht. Na Thailand komt Suriname, een populaire bestemming onder veel Surinaamse Nederlanders. Op de derde plaats komt Malta.

Over het onderzoek

Het onderzoek werd in de maanden september 2017 – september 2018 uitgevoerd door online Marketingplatform SEMrush. Hierin zijn alle buitenlandse bestemmingen meegenomen. SEMrush is gespecialiseerd in online marketing en wordt gebruikt door vooraanstaande merken als Booking.com, Disney, HP en eBay. 

Omslagfoto: Pxhere.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Wat doet het met je als je het narratief, het verhaal, van iemand leert kennen? Zou dat je perspectief veranderen? Vergroot het je empathie? Zouden we door het kennen van het narratief van een ander meer tot elkaar kunnen komen?