Gironummer 667 opengesteld voor Sint-Maarten en Caribisch gebied

Hurricane Irma

Cordaid is in actie gekomen voor de slachtoffers van orkaan Irma. In eerste instantie stelt de hulporganisatie 200.000 euro beschikbaar voor noodhulp aan de getroffen gebieden.

De inwoners van Sint-Maarten en omliggende eilanden lijden onder de gevolgen van de verwoestingen. Nu een groot deel van de bebouwing op het eiland is weggevaagd en er mogelijk nieuwe orkanen op komst zijn, roept Cordaid de Nederlandse bevolking op om de hulpactie in het Caribisch gebied te steunen. Cordaid heeft hiervoor gironummer 667 opengesteld.

Noodhulp

De noodhulpcoördinatoren van Cordaid hebben de situatie in kaart gebracht. Lokale partnerorganisatie Caritas Antillen heeft meteen in actie kunnen komen om de hulp te leveren waar dat het hardst nodig is.

‘Via ons netwerk reageren we zo snel mogelijk op deze grote ramp’, zegt Annelies Claessens, manager van de noodhulpafdeling van Cordaid. ‘Sint-Maarten is onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden. Wij zijn direct getroffen door deze ramp. We moeten dus helpen met onderdak, voedsel en water.’

Onzeker

Shyvonne Henry is net begonnen als stagiaire bij Cordaid, op de dag dat Irma over haar eiland heen raasde. Zij komt uit het Nederlandse gedeelte van Sint-Maarten en probeert al twee dagen contact te krijgen met familie en vrienden. ‘Dit is vreselijk’, zegt Shyvonne. ‘Ik kijk de hele dag op mijn telefoon en op social media in de hoop iets te horen, maar er is geen enkel vorm van communicatie mogelijk. Ik weet dat de verwoesting enorm is, maar niet hoe mijn familie eraan toe is. Daar komt nog bij dat er nieuwe orkanen aankomen.’

Afbeelding: Orkaan Irma door Official U.S. Navy Page op Flickr, met Creative Commons licentie Attribution 2.0 Generic.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.