Met je gezin naar Gambia

Gambia

Steeds vaker reizen Nederlandse gezinnen naar Gambia. Ook voor een vakantie met kinderen is Gambia namelijk perfect. ‘The smiling coast of Africa’ is gastvrij, heeft prachtige stranden en je kan er heerlijk eten. En de kids beleven een verre vakantie zonder de hinder van een jetlag.

Heerlijk vertoeven in een van de tientallen hotels, zandkastelen bouwen op de brede stranden of genieten van een portie friet met kip, zoals we thuis gewend zijn. Leuke excursies maken, snuffelen op markten of gewoon lekker zeepret. In Gambia kan het.

Varen over The Gambia rivier

In Gambia ga je de rivier op! Een dag met de boot is natuurlijk al een fantastisch uitstapje op zich. Tel daar de prachtige natuur, honderden vogels en vriendelijke bevolking bij op en het staat garant voor een geslaagd avontuur. Tussen de inheemse bossen en planten wemelt het van de tropische vogels. De een nog kleurrijker dan de ander. Langs de oevers kan je apen spotten, stroomopwaarts imposante nijlpaarden. En in de monding van de rivier duiken met regelmaat dolfijnen op.

Apen spotten

Op veel plekken in Gambia kunnen de kinderen kennis maken met apen. Mocht je in Kololi overnachten, loop dan over het strand naar Bijilo Monkey Park. De apen in dit park leven vrij en mogen gaan en staan waar ze willen. Wandel gemakkelijk zelf via de aangegeven route door het park.

Lokaal eten

Een van de lokale gerechten proberen, dat kan bijna overal in Gambia. Probeer de domoda (kip of vis met pindasaus), yassa (kip of vis in uiensaus) of benachin (eenpansgerecht met rijst, groentesaus en vlees of vis). Willen de kinderen liever patat met kip, een pizza of een hamburger zoals ’thuis’? Of een echte Hollandse pannenkoek? Geen probleem in Gambia!

Avontuur in Jeep

Met een jeep op verkenning. Een excursie die bij veel kinderen op nummer één staat. Off the road op weg naar de kleurrijke en indrukwekkende Tanji Fishing Village. Proeven, ruiken, voelen en verbazen. Ervaar hoe Gambiaanse kinderen naar school gaan en ga op bezoek bij een Gambiaanse familie. Makkelijk ter plaatse te boeken via hotel of reisorganisatie. Een leuke en leerzame kennismaking met Afrika!

Meer informatie voor je reis naar Gambia? Surf dan naar www.ontdekgambia.nl of bekijk de Facebookpagina.

Afbeelding: Pixabay.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.