Geschiedenis Festival 2018 groter dan ooit

Geschiedenis Festival 2018

Geschiedenis leeft! Dat blijkt uit het succes van het Geschiedenis Festival van voorgaande jaren. Ook dit jaar presenteert Historisch Nieuwsblad hét evenement voor alle geschiedenisliefhebbers. Maar ook jij, met je fascinatie voor culturen, komt er veel interessants te weten! 

Van de Russische Revolutie tot de mystieke wereld van de Egyptische goden

De beste historici uit binnen- en buitenland gaan met elkaar en het publiek in gesprek over de meest uiteenlopende historische onderwerpen. Bijvoorbeeld over de persoonlijke tragedies tijdens de Russische Revolutie (Orlando Figes) en de fascinerende mystieke wereld van de Egyptische goden (Maarten Raven). Van de ontroerende en soms omstreden familiegeschiedenis van de Kennedy’s (Frans Verhagen) tot het recht van de vrouw op seksueel genot in de late Middeleeuwen (Herman Pleij). Coen Verbraak interviewt op het podium oud-politici Ben Bot, Job Cohen en Aad Kosto over historische gebeurtenissen waarbij zij betrokken waren.

Lezingen en geuzenliederen

Dick Harrison, Els Kloek, Luc Panhuysen, Adam Zamoyski, Jan Brokken, Maarten van Rossem, Eveline van Rijswijk, Orlando Figes, Nelleke Noordervliet, Herman Pleij, Beatrice de Graaf, Willem Melching, Wieteke van Zeil, Annegreet van Bergen en vele anderen behoren tot de sprekers die je op de hoogte brengen van onze geschiedenis wereldwijd. Andere activiteiten zijn onder meer masterclasses geschiedenis schrijven, oude handschriften en stamboomonderzoek, een culinaire lezing over 400 jaar koken in Nederland, een hoorspel met geuzenliederen en een  stadswandelingen langs de Grote Markt en de Begijnenbuurt. Jan-Auke Brink, auteur van beide edities van Het Grote Geschiedenis Doeboek, verzorgt het kinderprogramma. Het Geschiedenis Festival is dit jaar groter dan ooit met twee nieuwe locaties: de schitterende Gravenzaal in het Haarlemse stadhuis en het Noord-Hollands Archief, beide op enkele minuten loopafstand van de Philharmonie.

Geschiedenis Festival 2018

Meer weten? Een overzicht van het programma is als blokkenschema te  downloaden op de website.

Zaterdag 6 oktober, 9.30u – 18.00u Philharmonie, Lange Begijnestraat 11, Haarlem Tickets en informatie Leden Historisch Nieuwsblad: €49,95 Regulier: €59,95
Surf voor meer informatie en kaartverkoop naar geschiedenisfestival.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.