Genghis Khan, wereldveroveraar te paard

Gouden zadel Genghis Khan, wereldveroveraar te paard

7 Februari arriveren ruim 200 bijzondere topstukken uit Hohhot (China) bij het Nationaal Militair Museum (NMM). De objecten, waaronder een gouden zadel uit de tijd van Genghis Khan, maken deel uit van de tentoonstelling Genghis Khan, wereldveroveraar te paard. De objecten zijn nooit eerder buiten China vertoond, het NMM heeft de primeur. De tentoonstelling is vanaf 18 februari te zien.

200 Mongoolse schatten

Aan de hand van zeer gevarieerde eigentijdse bronnen, digitale media en een aantal van de meest zeldzame voorwerpen uit de musea in Binnen-Mongolië wordt het verhaal van de Mongolen uiteengezet, zoals het nooit eerder is verteld. Het gouden zadel is één van de 200 schatten uit het Inner Mongolia Museum (Hohot, China). Het is voor het eerst dat de kunstschatten in deze omvang voor publiek buiten China toegankelijk zijn.

Genghis Khan, wereldveroveraar te paard

De tentoonstelling vertelt het verhaal van een van de grootste rijken in de geschiedenis en de impact ervan. Het gouden zadel is één van de topstukken uit de collectie. De tentoonstelling brengt het leven van Genghis Khan in beeld vanuit een militair perspectief. Je krijgt inzicht in de manier waarop het rijk is ontstaan en hoe Genghis dat met zijn krijgsmacht en militaire innovaties heeft bereikt. De tentoonstelling gaat veel verder dan de vaak vertelde verhalen over het leven van Genghis Khan. Het besteedt ook aandacht aan het verhaal van de Mongolen. Daarmee wordt duidelijk dat de geschiedenis van het Mongoolse rijk spannender, rijker en belangrijker is voor de wereld van vandaag dan we ooit konden bedenken.

Steppen, woestijnen en paleizen

Ga met Genghis mee op een meeslepende reis door steppen, woestijnen en paleizen van het Mongoolse rijk. De tentoonstelling is van 18 februari t/m 27 augustus 2017 te zien. Voor meer informatie, kijk op www.nmm.nl.

Afbeelding: © Anne Reitsma Fotografie.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.