Geen binnenlandse gevallen van het zika-virus in Peru

Zika-virus in Peru

Het Peruaanse ministerie van Volksgezondheid heeft tot nu toe de verspreiding van het zika-virus in Peru kunnen voorkomen door middel van intensieve voorzorgsmaatregelen en actieve bestrijding van het virus.

In verband met het enige aanwezige geval van zika dat is gemeld in Peru, benadrukken de Peruaanse autoriteiten dat dit een burger uit een ander land betreft, die het virus daar heeft opgelopen. Tot op heden zijn er geen gevallen van besmetting gemeld binnen de grenzen van Peru. Met het oog op de eerste besmette buitenlandse bezoeker die in Peru is opgenomen in het ziekenhuis, informeren de betrokken ministeries van Volksgezondheid (MINSA) en Buitenlandse Handel en Toerisme (MINCETUR) van Peru over de zaken rondom het virus in Peru.

Proactieve aanpak

Peru gaat proactief om met de dreiging van het virus. Naar aanleiding van het verschijnen van het eerste en enige buitenlandse geval binnen de grenzen, hebben de autoriteiten de reeds aanwezige preventieve maatregelen, bestrijding en monitoring van het virus opgevoerd. Er is geen binnenlandse overdracht van het zika-virus in Peru.

MINSA en MINCETUR werken samen met de toeristische sector voor de uitrol van preventieve maatregelen, zoals het uitroken van hotels, restaurants en andere toeristische bedrijven. Dit gebeurt in het noorden van het land en in het laaggelegen Amazone gebied.

Toerisme

De beide ministeries werken samen om accurate, tijdige en actuele informatie te verstrekken over de maatregelen om de verspreiding van het virus in Peru te voorkomen. Dit in het belang van de gemoedsrust van nationale- en buitenlandse toeristen en de normale werking van de toeristische sector.

De gebieden op een hoogte van meer dan 2500 meter boven zeeniveau zijn vrij van zika-dragende muggen. Alle toeristische activiteiten in deze gebieden vinden gewoon doorgang als normaal.

Over het zika-virus

Het zika-virus wordt overgebracht door beten van de Aedes aegypti mug, die het virus in zich draagt. Normaal gesproken hebben patiënten algemene, ambulante zorg nodig.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.