Gay Pride 2016 in New York City: equality needs you

Gay Pride New York City

Mensen over de hele wereld zijn uitgenodigd om naar New York City te komen voor de jaarlijkse Gay Pride! Dit jaar vindt de Gay Pride plaats van 19 tot 26 juni met het thema ‘Equality Needs You’. Naast de spectaculaire evenementen in Manhatten, kleuren álle vijf wijken roze met feestelijke programma’s in de maanden juni en juli.

‘Als meest diverse en verwelkomende stad ter wereld omarmd New York de LGBT bezoekers het hele jaar door. NYC’s Gay Pride is hét moment om in de stad te zijn!’, aldus Fred Dixon, president en CEO van NYC & Company. ‘Of je nu naar West Village – de geboorteplaats van de homobeweging – Chelsea, Hell’s Kitchen, East Village, Williamsburg of Jackson Heights gaat, we moedigen bezoekers en locals aan deel te nemen aan de iconische en levendige Pride die plaatsvindt in heel New York aankomende juni en juli!’

Pride highlights

De Pride in NYC gaat officieel van start met de Pride Rally op 24 juni om 19:00 uur op de Hudson River Park’s Pier 26. Om de kick-off van de Pride goed te vieren, vindt later die avond de Fantasy Party plaats in een van NYC’s populairste clubs, The Diamond Horseshoe op Times Square. Thema dit jaar is neon; felle kleuren zijn een absolute must! Een dag later kun je ’s middags helemaal losgaan in één van de meest exclusieve locaties van de stad, de Hudson Terrace, tijdens de VIP Rooftop Party.

Diezelfde middag zijn vrouwen welkom bij het exclusieve vrouwenfeest Teaze. Op 26 juni staat The March op het programma dat begint in Murray Hill op 36th Street en Fifth Avenue en eindigt in West Village. De NYC March is de langste pride mars van het land en honderden organisaties en publieke figuren doen ieder jaar mee. Direct na The March begint PrideFest, de jaarlijkse LGBT street fair op Hudson Street. Geniet deze middag ook van live muziek en DJ’s tijdens de 30e jaarlijkse Dance on the Pier op Hudson River Park’s Pier 26.

Pink Fever in heel New York

Tegelijkertijd vindt de Harlem Pride Day plaats op 25 juni. Een maand later viert Staten Island het PrideFest op 16 juli in het historische Snug Harbor Cultural Center & Botanical Garden. En vergeet de Bronx Pride Celebration op 1 juni, de jaarlijkse Brooklyn Pride March op 11 juni en de Queens Pride Parade and Festival op 5 juni niet!

Voor een volledig overzicht van alle activiteiten tijdens Gay Pride 2016 in New York, bezoek www.nycgo.com/gay.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.