Freestyle voetballer Soufiane Touzani opent tijdelijk mini museum op station Utrecht

Soufiane MUSEUM VAN Tropenmuseum Amsterdam

Stap je uit of over op Station Utrecht Centraal? Kijk dan even je ogen uit op perron 11/12. Van 24 augustus tot en met 24 september is hier het Museum van Soufiane te bezoeken. Een wachtruimte is speciaal hiervoor een maand lang omgebouwd tot museum. Objecten uit de hele wereld die te maken hebben met sport en spel worden tentoongesteld. Freestyle voetballer Soufiane Touzani koos zijn favoriete objecten uit de enorme collectie van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde.

Het museum van Soufiane

De collectie in het Museum van Soufiane is gericht op sport en spel. Zoals hij zelf vroeger zijn sokken oprolde tot een bal, zo vond hij in het geheime depot van de drie musea nog meer creatieve oplossingen om toch te sporten of spellen te spelen. Naast zelfgemaakte en bijzondere spellen uit de hele wereld, vind je in zijn museum ook objecten uit de fancultuur terug. Daarnaast voegt Soufiane nog zelf wat toe aan zijn eigen mini museum. Speciaal voor Soufiane maakte de Amsterdamse designer Floor Wesseling (bekend van Blood In Blood Out) een uniek voetbalshirt met Soufiane’s levensverhaal.

Verborgen schatten buiten de museummuren

In het depot van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde (samen Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen) worden maar liefst 375.000 objecten met grote zorgvuldigheid beheerd. Om meer van deze verborgen schatten te kunnen delen met het publiek, worden er tot en met oktober op 4 stations door het land wachtruimtes omgebouwd tot mini musea.

MUSEUM VAN

Na het MUSEUM VAN SOUFIANE reist dit project verder met het MUSEUM VAN Filemon Wesselink (28 september t/m 22 oktober in Zwolle). De reis door het land begon in Leiden met het MUSEUM VAN Floortje Dessing, vervolgde zijn weg met het MUSEUM VAN Kenny B in Arnhem en eindigt in het Tropenmuseum, waar vanaf 25 oktober het MUSEUM VAN Yvette van Boven is te zien.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.