Franse film L’Apotre over moslims brengt vrede

film L'Apotre

Aan de hand van de gerenommeerde regisseur, scenarioschrijfster en filmproducente Cheyenne Caron verscheen de inspirerende film L’Apotre. Onder de Nederlandse titel ‘De Apostel’ wordt de film door NEEMA Media uitgegeven. De Apostel vertelt het waargebeurde verhaal van Akim, een jonge Franse moslim die wordt opgeleid tot imam.

De identiteit van Akim ondergaat echter een diepgaande verandering. De confrontatie met zijn familie, die juist zo trots is op een zoon als toekomstige imam, is hard en moeilijk. Vooral de broer van Akim heeft een grote afkeer van zijn bekering tot het christendom. Akim doet er alles aan de acceptatie van zijn familie te herwinnen. Zijn nieuwe levensstijl blijkt uiteindelijk een krachtig getuigenis van geloof en vergeving.

Awards

De film heeft diverse awards weten binnen te halen, waaronder PRIX SPECIAL, Fondation Capax Dei Festival Mirabile Dictu in Vaticaan Stad en op Festival Sacre De La Beaute in Cannes.

Meer informatie

De film is in Nederland middels exclusieve bioscoopvertoningen, op dvd in winkels en webwinkels en als video-on-demand beschikbaar. Voor de trailer, zie Youtube.

 

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.