film L'Apotre

Aan de hand van de gerenommeerde regisseur, scenarioschrijfster en filmproducente Cheyenne Caron verscheen de inspirerende film L’Apotre. Onder de Nederlandse titel ‘De Apostel’ wordt de film door NEEMA Media uitgegeven. De Apostel vertelt het waargebeurde verhaal van Akim, een jonge Franse moslim die wordt opgeleid tot imam.

De identiteit van Akim ondergaat echter een diepgaande verandering. De confrontatie met zijn familie, die juist zo trots is op een zoon als toekomstige imam, is hard en moeilijk. Vooral de broer van Akim heeft een grote afkeer van zijn bekering tot het christendom. Akim doet er alles aan de acceptatie van zijn familie te herwinnen. Zijn nieuwe levensstijl blijkt uiteindelijk een krachtig getuigenis van geloof en vergeving.

Awards

De film heeft diverse awards weten binnen te halen, waaronder PRIX SPECIAL, Fondation Capax Dei Festival Mirabile Dictu in Vaticaan Stad en op Festival Sacre De La Beaute in Cannes.

Meer informatie

De film is in Nederland middels exclusieve bioscoopvertoningen, op dvd in winkels en webwinkels en als video-on-demand beschikbaar. Voor de trailer, zie Youtube.

 

Essentials voor backpackers