Fotoreportage lancering van Wereld van Culturen de ondernemerswereld in

Wij zijn ondernemers!
Foto: Esther Meijer

Vrijdag 11 maart is Wereld van Culturen officieel de ondernemerswereld in gelanceerd. Ons magazine is eind 2014 verkozen tot één van de Bikkelprojecten van Bart de Graaff Foundation waardoor we vandaag de dag echte ondernemers zijn. En dat wilden we officieel aan de wereld verkondigen.

Mirjam de Graaff, voorzitter Bart de Graaff Foundation lanceerde ons de ondernemerswereld in met haar speech, aangevuld met een ceremonie waarbij founder Anne-Jitske samen met haar mentor gehakt probeerden te maken van een piñata. Dit bleek een mooie verwijzing naar de hobbels die ondernemers soms tegenkomen: het gaat niet altijd zoals bedoeld.

Facebook

Verbroedering

Het is onze missie om mensen uit verschillende culturele groepen nader tot elkaar te brengen. Dus leek het ons niet meer dan logisch om mensen te verbinden middels eten, muziek en kunst. Aspecten die mensen bij uitstek verbroederen. Anna Belleforte en Justyna Pennards-Sycz wisten middels hun schilderijen een verhelderende blik te werpen op onze wereldse leefomgeving. De wereldse hapjes van De Gewilde Keuken waren vervaardigd met respect voor mens, dier en milieu, want duurzaamheid is buitengewoon belangrijk bij het in stand houden van deze wereld.

En ons experiment ‘wat gebeurt er als je een groep mensen in Nederland exotische muziekinstrumenten in handen geeft?’ heeft tot een hilarische groepsvervlechting geleid.

Natuurlijk wilden we ook Cultureel Antropologische achtergrondinformatie verschaffen. Jonge antropologen Liselore Rugebregt en Anne Karthaus hebben ons inzicht verschaft over de overlevering van cultuur in het verleden, heden en toekomst. De dames met narratieve pen van tekstbureau welVerteld staan voor betrokkenheid en inlevingsvermogen om tot de beste uitwerkingen van verhalen te komen, in woord én in beeld. En dat hebben ze ons deze middag laten zien!

Meer weten?

Voor respectvol eten, bezoek dan De Gewilde Keuken, Pop Up Chef & Bistro, met inspiratie voor een diervriendelijke levenswijze. Meer informatie over de kunstenaars? Bezoek dan de websites van Anna Belleforte en Justyna Pennards-Sycz. En wil jij je verhaal op een bijzondere manier in beeld gebracht hebben? Volg dan je weg naar tekstbureau welVerteld van antropologen Liselore Rugebregt en Anne Karthaus.

Meer weten over Wereld van Culturen als Bikkelproject? Lees dan het artikel over ons Bikkelschap.

Met dank aan Esther Meijer voor de foto’s! Wil je ook zulke mooie foto’s? Bezoek dan de site van Esther Meijer Fotografie.

 

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.