‘Food 4 Refugees’ deelt gratis eten uit in Amsterdam

Food 4 Refugees

Op zaterdag 9 januari om 14.00 uur delen vrijwilligers van ‘Food 4 Refugees’ kosteloos eten uit op het Spui in Amsterdam vanuit hun mobiele keuken. Deze keuken vertrekt de volgende dag naar de Grieks-Macedonische grens om te koken voor de grote groep vluchtelingen die daar zijn gestrand.

Barre omstandigheden aan Macedonische grens

Aan de Macedonisch-Griekse grens zitten momenteel duizenden mannen, vrouwen, kinderen en oude mensen die niet verder kunnen. Ze hebben geen eten en onderdak, terwijl de temperatuur steeds verder daalt. Burgemeester Borce Stamov van Dojran luidt de noodklok en zegt dat er dringend hulp nodig is om mensen te voeden.

‘Food 4 Refugees’ gaat de komende twee maanden naar Dojran en zet daar met vrijwilligers een mobiele keuken op om deze mensen van eten te voorzien. Daarnaast zetten zij een basis op van keukenspullen en vrijwilligers om ook daarna de keuken draaiende te kunnen houden.

Marijn Micha van ‘Food 4 Refugees’: ‘Er is concrete hulp nodig en die kunnen we bieden. In december waren we in de vluchtelingenkampen in Calais. Daar hebben we gezien hoe groot onze meerwaarde is in een situatie waar mensen geen toegang hebben tot gezond voedsel.’

Meer informatie

Food 4 Refugees is een initiatief van ‘Aid Delivery Mission’, een collectief van verschillende mobiele keukens dat al tientallen jaren op verschillende plekken voor duizenden mensen maaltijden verzorgt. Vanuit Nederland gaat de Utrechtse gaarkeuken ‘Rampenplan’ mee. Meer informatie over Aid Delivery Mission vind je op aiddeliverymission.org

Doneren

Om de keuken op te zetten en de vluchtelingen van gezond eten te voorzien, is 40.000 euro nodig. Voor dit geld reist Food 4 Refugees naar Macedonië, koopt men een complete mobiele keukeninventaris en voedsel voor twee maanden. Via www.dreamordonate.nl/4076-food-4-refugees kan gedoneerd worden.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.