Fontys en Festival Mundial: ook dit jaar weer een goede match!

Festival Mundial

Festival Mundial en Fontys werken ook in 2015 weer samen aan creatieve projecten.

Bij Fontys staat de student centraal. Dit is tijdens Festival Mundial ook even het geval: studenten van verschillende opleidingen krijgen hier een podium om te laten zien waar ze goed in zijn.

Door deze studenten in de spotlights te plaatsen, kunnen zij zichzelf uitdagen en ontdekken ze hun eigen talent. En daar heeft elke bezoeker van Festival Mundial weer profijt van!

Welke opleidingen vind je op Festival Mundial?

Via Fontyslive.nl doen dertig studenten van Fontys Hogeschool Journalistiek (FHJ) het hele weekend verslag van het festival. Met live-interviews met artiesten, creatieve filmpjes, audiofragmenten, foto´s en internetberichten maken zij een mooie sfeerimpressie. Dit alles is in samenwerking met mediapartners als Omroep Brabant en Brabants Dagblad.

Via Studievereniging #ClubIemes zijn er tijdens Festival Mundial dertig studenten actief van Fontys Academy for Creative Industries (ACI), opleiding International Event, Music & Entertainment Studies. Zij begeleiden al een aantal jaren de artiesten, zorgen voor de artiestencatering en sturen dit jaar voor het eerst ook de medewerkers aan.

Studenten van verschillende opleidingen van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) werken aan een aantal producties. Deze producties zijn een aanvulling op het reguliere festivalprogramma en zijn gerelateerd aan muziek, theater, beeldende kunst of benadrukken juist het multidisciplinaire karakter van het huidige kunstenveld. De voorstellingen, performances en interacties zijn het resultaat van het huidige kunstonderwijs dat gericht is op crossovers, nieuwe podia en samenwerking met externe partijen zoals Festival Mundial.

Surf voor meer informatie over Festival Mundial 2015 naar www.festivalmundial.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.