Film: The Desperate

Een Joodse chirurg opereert een nazi-soldaat. Dat verhaalt de film The Desperate die niet minder dan 67 awards heeft binnengesleept.

The Desperate

De nacht valt in het Duitse concentra-tiekamp als een Joodse gevangene zich bij een Nazi generaal moet melden. De zoon van de generaal ligt op sterven en zijn enige kans op over-leven is een operatie door de gerenom-meerde Joodse chirurg. Deze weigert om de gehate vijand te helpen, hij heeft immers niets te verliezen. Als hem in ruil voor de operatie  vrijheid geboden wordt, komt hij voor een onmogelijk ethisch dilemma te staan.

Film The DesperateWaargebeurd verhaal

The Desperate is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De film draagt voor de kijker op een bijzondere manier bij hoe je tegen rechtvaardigheid, genade en de menselijke waardigheid aan kijkt.

The Desperate won 67 prijzen, waaronder de prijs voor ‘Best Short Film’ op het Hollywood Film Festival. Volgens de internationale jury van het ‘Levante International Film Festival’ in Italië is de film ‘een meesterstuk’.

De film is verkrijgbaar op dvd en met consumentenadviesprijs van € 9,99.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.