Film: Sabina K

Sabina K

Sabina K. en Sasa leren elkaar kennen tijdens de oorlog in Bosnië. Ze worden verliefd en willen trouwen. Echter, er is één probleem: Sabina is moslima en Sasa katholiek. Hun beider families zijn fel gekant tegen hun huwelijk.

Een bondgenoot

Alleen in Ankica vindt het stel een bondgenoot, een oudere vrouw en moeder van een vriend die in de oorlog is omgekomen. Ankica beschouwt Sabina en Sasa als haar eigen kinderen en nodigt hen bij haar thuis uit op het eiland Korcula om daar in alle rust te trouwen. Als de lente begint, reist Sabina naar Korcula, waar ze herenigd wordt met Ankica.

Verdwenen

Samen wachten ze op de komst van Sasa uit Zagreb. De dagen gaan voorbij, maar Sasa komt niet opdagen. Met wanhoop in haar hart keert Sabina uiteindelijk terug naar Sarajevo. Daar ontdekt ze dat Sasa vertrokken is uit het appartement waar ze samen woonden en al zijn eigendommen heeft meegenomen, zonder achterlating van een brief of verklaring.

Op zoek naar antwoorden, gaat Sabina langs bij Sasa’s moeder, die diep verbitterd blijkt en niet zit te wachten op haar komst. Ze belt zelfs de politie…

Sabina K

DVD: € 14,99  |  EAN 9789492189653

En beschikbaar via diverse platforms: iTunes, Google Play, en de NEEMA.tv app.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.