Film: Freedom met Cuba Gooding jr.

Freedom met Cuba Gooding jr.

In 1865 ontsnapt de slaaf Samuel Woodward – vertolkt door Cuba Gooding jr. – met zijn gezin van de Monroe Plantage in Virginia. Een geheim netwerk van gewone mensen, ook wel bekend als de Underground Railroad helpt het gezin bij hun gevaarlijke tocht naar het noorden, met eindbestemming Canada.

Ontberingen

De wrede slavenjager Plimpton jaagt het gezin meedogenloos op en doet er alles aan hen te pakken te krijgen. De vlucht van Samuel en zijn gezin loopt uit in een tocht vol ontberingen en zwaar lijden. Uiteindelijk komt Samuel voor de keus te staan: blijven en wraak nemen of doorzetten op weg naar een leven in vrijheid.

Amazing Grace

Ruim honderd jaar eerder, in 1748, vaart John Newton als kapitein van een schip vol slaven van Afrika naar Amerika. Aan boord is ook Samuels overgrootvader, wiens overlevingskansen alles te maken hebben met het lot van kapitein Newton. De reis verandert het leven van Newton voorgoed en met zijn lied Amazing Grace laat hij een testament na dat zowel Samuel Woordward als miljoenen na hem heeft geïnspireerd.

Ben jij benieuwd naar de film? Hier alvast de trailer:

Freedom

DVD & VOD
€ 14,99
EAN 9789492189363
Releasedatum: 16 februari 2017

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.