Fietsen in New York nu heel gemakkelijk met 120 kilometer aan nieuwe fietspaden

Fietsen in New York

Vergeet de yellow cabs en vergeet de subway; ontdek de Big Apple vanaf nu op z’n Hollands per fiets! New York City heeft haar fietsnetwerk in de stad uitgebreid met 120 kilometer aan extra fietspaden. Sinds 1 januari 2017 beslaat NYC’s fietsnetwerk bijna 1770 kilometer aan fietspaden, waarvan 640 kilometer aan beschermde paden. Perfect om op een veilige, gezonde en gemakkelijke manier te fietsen in New York!

New York ‘fietsstad’

Tussen 2010 en 2014 is het dagelijkse fietsgebruik in New York gestegen met 68 procent. Op een doorsnee dag in New York maken meer dan 400.000 mensen gebruik van de fietspaden in de stad. Gemiddeld gezien ligt dit aantal nog hoger. 750.000 Mensen pakken regelmatig de fiets als vervoersmiddel door de stad. Vanaf nu is het mogelijk om op een veilige en verantwoordelijke manier te fietsen door de bekende wijken als Brooklyn, Queens, de Bronx, Staten Island of over de bekende avenues in Manhattan.

Burgemeester De Blasio is ook zeer enthousiast over deze plannen en zegt: ‘Onder onze Vision Zero plannen, die we eerder dit jaar hebben aangekondigd, viel een uitbreiding van zo’n 25 kilometer van het fietsnetwerk. We weten dat beschermde fietspaden, naast dat het veel veiliger is, ook meer mensen aan het fietsen brengt en voor een rustiger verkeer zorgt. Nu kunnen we met trots aankondigen dat we er klaar voor zijn om dit ambitieuze doel te overtreffen.’

Record aan fietspaden

In 2015 brak het Department of Transportation (DOT) een record toen het in één jaar 20 kilometer aan beschermde fietspaden aanlegde. DOT heeft het fietsnetwerk in totaal uitgebreid en verbeterd met minstens 120 kilometer. Hiervan is 100 kilometer beschermd en exclusief voor fietsers. Deze fietspaden behoren tot het grootste aantal fietspaden die ooit zijn aangelegd in een jaar tijd.

‘New York City blijft investeren in de infrastructuur om zo het fietsen veiliger en toegankelijker te maken voor New Yorkers’, aldus Daniel Zarrilli, Chief Resilience Officer en Senior Director of Climate Policy and Programs. ‘De plannen van DOT om fietspaden uit te breiden als onderdeel van het nieuwe Strategic Plan, ondersteunt onze OneNYC doelen. Het gaat daarbij om het uitbreiden van duurzame transportopties en de uitstoot van CO2 met 80 procent te verminderen in 2050.’

Citi Bike

Sinds de start in 2013 heeft Citi Bike, het openbare fietssysteem van New York, een belangrijk aandeel gehad in de toenemende interesse in fietsen in New York. Op meerdere centrale plekken in de stad staan de bekende Citi Bikes die je tegen een bepaald tarief kan huren. In drie jaar tijd zijn er meer dan 32 miljoen Citi Bike ritjes gemaakt. In 2016 zijn er al negen miljoen fietsritjes gemaakt met het systeem en de verwachting is dat vanaf nu het jaarlijkse record van 10 miljoen ritten van 2015 verbroken gaat worden.

Wil jij ook fietsen in New York? Check dan oor meer informatie www.nycgo.com of surf naar www.citibikenyc.com.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.