Feest mee voor vrede met Manifeest

Manifeest © Dennis Bouman
© Dennis Bouman - contact before use

Theatermaker Lucas de Man, schrijver Kluun, SHMLSS: het zijn een paar van de klinkende namen die Amsterdams nachtburgemeester Mirik Milan selecteerde voor Manifeest. Op de zaterdagavond en -nacht van 24 september geven tal van performers hun invulling aan vrede in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Tijdens Manifeest, het initiatief van vredesbeweging PAX, wordt de Stadsschouwburg in Amsterdam omgetoverd tot een waar vredespaleis waar theatermakers, schrijvers, muzikanten, kunstenaars en DJ’s samenkomen met het publiek om te Manifeesten voor vrede. Het inmiddels internationaal gerenommeerde muziekplatform 22tracks verzorgt het afsluitende feest in de Koninklijke Foyer. In de aanloop naar het festival maakt Manifeest meer deelnemende artiesten bekend.

Manifeesten voor de vrede

Vrede is het mooiste dat ons is overkomen. Maar vrede is ook een voorrecht waar we voor moeten blijven vechten. Of anders gezegd: voor moeten Manifeesten. Voor de tweede keer organiseert PAX Manifeest tijdens het afsluitende weekend van de Vredesweek. Het is een festival vol ideeën, meningen, humor, inspiratie en plezier. Een feest in het teken van de vrede. Een avond en nacht waarin een bombardement van creativiteit gemengd met muziek, kunst en entertainment hoogtij viert. Die uitingsvormen verdwijnen als eerste van het podium als de vrede wordt bedreigd. En dat is helaas dichterbij en actueler dan ooit. We roepen iedereen dan ook op om mee te Manifeesten voor de vrede.

De volgende artiesten en organisatie’s maken zich hard voor vrede:
Lucas de Man, Kluun, SHMLSS, 22tracks, Tommy Wieringa, INK & DRINK, Mirik Milan, (ENZ), Elias Mazian, Stella Bergsma, Nick V(Parijs), Niña Weijers, Sven en Tettero, Alex Boogers, PAX HOUSE, Jimmy Jansen, Ellen Deckwitz, Guy Garvier, Lumière, The Maestro’s en De Man Door Europa van Stichting Nieuwe Helden.

Informatie om te Manifeesten

Datum: zaterdag 24 september 2016
Tijd: 18.00 – 04.00 uur
Ticketprijs: € 17,50 (inclusief servicekosten). Bestel je ticket via Ticketmaster.
Het ticket geeft toegang tot het gehele festival.

Meer informatie vind je op de website van Manifeest.

Afbeelding: Copyright © Dennis Bouman 2015

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.